Hej hej Justi, masz całkowitą rację od 12.00 na działce poszalałam sporo, większość roślin już posadzona, przebudowa rabaty zbliża się do końca została trochę zmodyfikowana względem projektu,ale kiedyś doczeka się formy docelowej ) ja ustąpiłam M. że nie wyjdę za daleko z rabatą, a on się zgodził na wycięcie kawałka trawniczka, którym od samego początku z sercem się zajmuje )
Pozdrowionka
Witaj Madziu bardzo się cieszę, że dołączyłaś do Ogrodowiska
bukszpan jest obecnie cieniowany i podlewany (niezadużo, żeby nie zalać). To staruszek, widać po pędach, pomalutku odbija. Podsadziłam go już 2 bukszpanami, a obecnie poszukuję jakiegoś okazyjnego, wzniosłego bukszpana żeby załatać największą dziurę. Mam nadzieję, że będzie dobrze
Pozdrowionka Będę zaglądać do Ciebie
Witaj Kasiu, dzięki za wizytę
żurawki są cudne bardzo wdzięczne
A jakie mam odmiany? .......trochę tego jest, bo ja się aż za bardzo z nimi zaprzyjaźniłam i nakupiłam co mi się podobało )) generalna zasada - nie kupuj jednej ) kupuj całymi grupami w danym gatunku)
Trochę poeksperymentowałam z nimi, wszystkie mi się podobają, wyliczając mam takie:
1) najlepiej sprawdziła się Blackberry Jam (mam 7 sztuk), ta właśnie która spodobała Ci się z hortensjami w tym roku, bo w ubiegłym była z hostami i bukszpanami i było cudnie była zrobiona wg zaleceń Danusi narazie jej nie ma, bo rwaliśmy koparą leszczynę pod którą była ta rabata i wszystko przesadziłam, ale jeszcze kiedyś chyba wrócę do tego zestawu
2) Citronella - tej też mam sporo i jest piękna
3) Lime - mam jej stanowczo za mało
4) Electric Lime
5) Caramel - fajnie się wybarwia w słońcu na pomarańcz
6) Marmelade - latem wielokolorowa
7) Vienna
8) Green Spice - fajne czerwone kwiatuszki przy zielonych liściach
9) Obsidian - świetnie wygląda w słońcu
10) Lipstic - również ma fajne czerwone kwiatki przy zielonych liściach)
11) Georgia Peach
12) ........... i jeszcze kilka, których nazwy nie pamiętam )
Nie mam wprawdzie, ale kiedyś planuję mieć "Southern Comfort" i polecam też cudna
Odmian żurawek jest mnóstwo zaplanuj najpierw kolorystycznie a potem dobieraj żurawki