Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:37, 02 sie 2012

anieszka napisał(a)
A na sprzątanie po cięciu mam taki patent - odgarniam korę tam gdzie tnę, póżniej biorę grabie do liści i zgrabiam, a to co się nie da przykrywam korą i ta tam - gotowe

biorę z miejsca licencję na ten patent )
KasiaWB 23:40, 02 sie 2012

pod murem

anieszka 23:42, 02 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

A na sprzątanie po cięciu mam taki patent - odgarniam korę tam gdzie tnę, póżniej biorę grabie do liści i zgrabiam, a to co się nie da przykrywam korą i ta tam - gotowe

biorę z miejsca licencję na ten patent )

KasiaWB 23:43, 02 sie 2012

lawenda już ścięta, w wazonie wygląda pięknie, ale na rabatce jakoś łyso to jest zresztą sam koniec rabaty, dalej już tylko panoszy się chwast oczywiście tylko chwilowo

perovskia
KasiaWB 23:48, 02 sie 2012

i na dobranoc coś co dzisiaj wpadło mi szczególnie w oko

kolorki

kocimiętka od Danusi podarowana dobrą ręką, bo z małych sadzoneczek siewek pięknie się rozrosła, chociaż jeszcze nie kwitnie, poczekam

brunnera
KasiaWB 23:48, 02 sie 2012

Pozdrawiam
anieszka 23:49, 02 sie 2012

Ślicznych snów
A ja jeszce w pracy
monteverde 00:00, 03 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

Kasiu gdzieś Ty była? a może awatarek miałaś zmieniony? tak się zastanawiałam gdzie Kasia, ale fajnie,że jesteś nadrobiłam 10 stron, dopiero skończyłam czytać i oglądać, wszystko tak pięknie rośnie, aż niemożliwe, żeby za rok wszystko tak poszło w górę, kosmosy reklamuj jak masz torebkę od nasion, a co do powojników to 3 razy mi padła Violet Elizabeth, Jan Paweł ma się dobrze, a powój to ja też mam, odkopywałam drania do korzeni, które są głęboko (białe), wyrywałam je i trochę pomogło, było go mniej , ale lepszy sposób to pędzlować Roundapem po przycięciu i to kilka razy bo będzie wypuszczał młode, buziole Kasiu

Witaj Droga Aniu! były pewne sprawy,które uniemożliwiły mi obecność na forum, ale staram się nadrobić ten czas - tyle jest do zobaczenia w innych wątkach, że hej! Wiele roślin u mnie faktycznie ładnie rośnie, ale są również porażki ale to tylko nauka ) kosmosy są nadwyraz bujne, ale biała kompozycja z różnych innych roślin u mnie się nie sprawdziła - już więcej nie kupię
Rwę powój i również odkopuję, ale to straszne dziadostwo wciąż odbija niestrudzenie, będę pędzlować chemią, podobnie jak skrzypa, który w tym roku jest również bujny

Ściskam Ciebie serdecznie! wpadnę z rewizytą

Kasiu skrzyp jest wskaźnikiem ,że ziemia za kwaśna, dodaj wapna do gleby
KasiaWB 00:17, 03 sie 2012

Aniu, już to wiem, że za kwaśna chociaż myślałam, że u mnie właśnie nie jest kwaśna już nic nie rozumiem z tą glębą ........... może to dziwnie zabrzmi - ja jeszcze nie wiem co to znaczy dodać wapna do gleby ) możesz mnie oświecić co i jak mam zrobić? ) z góry pięknie dziękuję
KasiaWB 00:33, 03 sie 2012

anieszka napisał(a)
Ślicznych snów
A ja jeszce w pracy

Anieszka, zostawiłam u Ciebie moje gorące przemyślenia nt. nowej rabaty
ja też powinnam popracować, ale zasiedziałam się na forum, a teraz już padam po całym dniu i idę jednak spać. A Tobie życzę spokojnej pracy i szybkiego powrotu do domciu
Dobrej nocki