Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 00:50, 19 sty 2013

Zeta napisał(a)

Wyczytałam, że u nas targi ogrodnicze będą 18-19 maja 2013, ale chyba lepiej zebrać się w kilka osób i wyskoczyć do szkółek

Ale w Lublinie jakieś marne te targi ....ja byłam w zeszłym roku i prawdę mówiąc nic ciekawego...

No właśnie, mamy z dziewczynami podobne doświadczenia z ostatnich dwóch lat, dlatego napisałam, że można grupowo wyskoczyć do szkółek np. w Końskowoli i okolicach może się przyłączysz?
Zeta 00:52, 19 sty 2013

Haha w końskowoli to chyba wszystkie moje roślinki kupowałam.....i drzewa też.....
KasiaWB 00:54, 19 sty 2013

Toszka napisał(a)
Kasiu, dzieciom mozna dać po dwie, trzy fasolki. No, nie moze byc tak, by żadna z fasolek nie wzeszła.
Moje dziecie w zerówce przerabiało fasolki. A może to była 1 klasa...? No, ale fasolki były. Z krokusikami też świetny pomysł!
Mojemu synowi frajde sprawiła rzeżucha - szybko rosła, niemal w oczach. Potem tylko stwierdził, że śmierdzi

Dzięki Toszka fasolka jest ok, ale coś z kwiatkiem bym chciała, będzie lepszy efekt na maluchy to działa sami posadzą cebulki i będą dbać, a jak zakwitną to zabiorą do domu rzeżucha też fajny pomysł, brałam to pod uwagę, ale to może w następnym roku, jak starsze będą, bo to więcej zabawy z tym
Pozdrawiam!
KasiaWB 00:58, 19 sty 2013

Zeta napisał(a)
Haha w końskowoli to chyba wszystkie moje roślinki kupowałam.....i drzewa też.....

To jest miejsce gdzie już mam zaplanowane na przyszłość większe zakupy - drzewa też ale muszą poczekać jeszcze trochę, bo narazie nie mogę ich sadzić nawet jak podczas wyjazdu nic nie kupię lub małe rzeczy to z przyjemnością pooglądam nigdzie nie ma takiego zaopatrzenia jak tam
Zeta 00:59, 19 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

To jest miejsce gdzie już mam zaplanowane na przyszłość większe zakupy - drzewa też ale muszą poczekać jeszcze trochę, bo narazie nie mogę ich sadzić nawet jak podczas wyjazdu nic nie kupię lub małe rzeczy to z przyjemnością pooglądam nigdzie nie ma takiego zaopatrzenia jak tam

Najważniejsze że jakość roślin jest b.dobra...... Zobacze jak u mnie będzie z czasem ...może siem z wami wybiorę
KasiaWB 01:18, 19 sty 2013

Masz rację, jakość bardzo dobra, no i wybór można samemu dotknąć i paluchem pokazać co się chce i to z wielu sztuk zamiast latać po sklepach ogrodniczych gdzie szału nie ma i człowiek wpada w zadumę czy brać to co jest czy ganiać dalej szczególnie, że już się nauczyłam, że kupujmy kilka sztuk danego gatunku a nie po jednej ) hihihihi....
Jeszcze wypad niezaplanowany, tak mnie właśnie dzisiaj naszło coś żeby się zebrać grupą wiosną i pojechać zamiast męczyć się na targach ))) i każdy napewno coś kupi z listy chciejstw Wiosną wrócę do tematu bo termin optymalny trzeba ustalić
Pozdrowionka
monteverde 01:18, 19 sty 2013

Kasiu ziół posadź z dziećmi, tymianek oregano miętę szałwię wszystko ładnie pachnie i ma kwiaty tylko patrz żeby w dotyku roślina była miła jak np. starzec, dzieci lubią dotykać
KasiaWB 01:25, 19 sty 2013

Super pomysł Aniu! dzięki masz rację będzie wiele bodźców
Toszka 01:36, 19 sty 2013

O, zioła genialny pomysł. Mój syn na top liście ma melisę i majeranek. Całe lato, do późnej jesieni zrywał listki (zwłaszcza melisy) i wąąąąchał.
KasiaWB 01:42, 19 sty 2013

Melisa działa uspokajająco