Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Madzenka 20:38, 19 sty 2013

Kasiu planuj i snuj marzenia to szybciej wszystko zrealizujesz.
Ja bym posadziła bordowe drzewo, bo wkoło dużo będzie zieleni i jako soliter taki buk ja dzisiaj opisywany przez Danusię byłby piekny.
kaisog1 20:40, 19 sty 2013

Ja tyż jestem za bukiem... Tylko trza je pryskać...
Madzenka 20:42, 19 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Ja tyż jestem za bukiem... Tylko trza je pryskać...

Dlaczego?
kaisog1 20:43, 19 sty 2013

Marzena tak mi powiedziała Szefowa jak gadałyśmy o posadzeniu buków w Kubusiowie. Podobno trza pryskać na robale..... Dlatego zdecydowałam się w końcu na graby
KasiaWB 20:44, 19 sty 2013

macie na myśli Fagus sylvatica 'Riversii'? a czy posadzić jeden w rogu czy symetrycznie dwa?
Zeta 20:45, 19 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

Haha w końskowoli to chyba wszystkie moje roślinki kupowałam.....i drzewa też.....

To jest miejsce gdzie już mam zaplanowane na przyszłość większe zakupy - drzewa też ale muszą poczekać jeszcze trochę, bo narazie nie mogę ich sadzić nawet jak podczas wyjazdu nic nie kupię lub małe rzeczy to z przyjemnością pooglądam nigdzie nie ma takiego zaopatrzenia jak tam

Dzisiaj buszowałam ostro w Twoim wątku i doczytałam że masz namiary na kulki bukszpanowe....czyli to co ogrodowiakowe misie lubią najbardziej....?? Dowód na stronie 50 hehehe mam nadzieję że też ze mną się podzielisz namiarami i ceną...hahaha bo na wiosnę duuuuże plany mam....ale nie martw się ...trochę Ci zostawię tych kulek..

hahahhaah.... czyli jednak teraz znajdziesz czas na dołączenie do wypadu grupowego w tamte strony ??? )).... Napewno wiosną czy latem będziesz mogła je kupić w Lublinie - targ pod zamkiem, bo właśnie w tym miejscu je corocznie sprzedają

Kasia jasne że znajdę ...wcale nie mówiłam że nie hahah.....napewno na wiosnę plana wyskoku mamy ja siem pisze..
KasiaWB 20:45, 19 sty 2013

Ja się waham, bo serb jednak zimozielony i rośnie zdrowo i wysoko, z drugiej strony buk i jego kolor też jest atrakcyjny.....
kaisog1 20:47, 19 sty 2013

Ja bym sadziła buka... za duzo zielonego z serbem... tak mnię się wydaje
Zeta 20:47, 19 sty 2013

Jesss próbuję ale niewiem czy kiedykolwiek będę na bieżąco u Ciebie
KasiaWB 20:52, 19 sty 2013

Zeta napisał(a)

Haha w końskowoli to chyba wszystkie moje roślinki kupowałam.....i drzewa też.....

To jest miejsce gdzie już mam zaplanowane na przyszłość większe zakupy - drzewa też ale muszą poczekać jeszcze trochę, bo narazie nie mogę ich sadzić nawet jak podczas wyjazdu nic nie kupię lub małe rzeczy to z przyjemnością pooglądam nigdzie nie ma takiego zaopatrzenia jak tam

Dzisiaj buszowałam ostro w Twoim wątku i doczytałam że masz namiary na kulki bukszpanowe....czyli to co ogrodowiakowe misie lubią najbardziej....?? Dowód na stronie 50 hehehe mam nadzieję że też ze mną się podzielisz namiarami i ceną...hahaha bo na wiosnę duuuuże plany mam....ale nie martw się ...trochę Ci zostawię tych kulek..

hahahhaah.... czyli jednak teraz znajdziesz czas na dołączenie do wypadu grupowego w tamte strony ??? )).... Napewno wiosną czy latem będziesz mogła je kupić w Lublinie - targ pod zamkiem, bo właśnie w tym miejscu je corocznie sprzedają

Kasia jasne że znajdę ...wcale nie mówiłam że nie hahah.....napewno na wiosnę plana wyskoku mamy ja siem pisze..

no ja myślę ))))) bo wlaśnie nie w samej Końskowoli jest sporo różnych szkółek, większych i mniejszych oraz są prywatne jakby uprawy, tylko trzeba pojeździć. W Puławach jest świetnie zaopatrzone centrum ogrodnicze w samym mieście - może znasz, mają taki wybór jakiego w Lublinie nigdzie nie widziałam, rośliny ładne i zdrowe, co chcesz mam zapisanych kilka numerów do ludzi, którzy sprzedają pod zamkiem, bo dzwonię w sezonie i pytam czy i kiedy będą na tym targu do nich też można zazwyczaj pojechać oby do wiosny