Nie umiem pięknie rysować, więc właśnie drugi raz w życiu spróbowałam coś stworzyć w programie Paint, w którym też nie umiem rysować

) pierwszy raz coś nabazgrałam kiedyś dla Ewy z forum

))
Najpierw pokażę miejsce, a potem to co nasmarowałam

))
Oto miejsce

)
a tu moje "dzieło" robione na tym zdjęciu

) proszę o wyrozumiałość

)
kilka słów komentarza i marzeń

- działkę i wjazd mam od południa, taras jest wschodnio-południowy w literę L i ta dłuższa część jest od południa, inaczej się nie dało
- odległości między tarasem a ogrodzeniem są maleńkie dlatego potrzebuję pomocy aby to zaplanować rozsądnie ale i ładnie
- chodzi o to miejsce gdzie teraz starałam się narysować (przy ograniczonej palecie kolorystycznej) bordowe drzewo

czy lepiej tutaj posadzić właśnie np. bordowego buka czy jednak świerka serbskiego? jak narysowałam to, to widzę teraz, że coś z drugiej strony "lustra" by się też przydało, bo na górze nad murem łyso może być...
- "lustro" - myślę o tym miejscu aby tu kiedyś było lustro, chociaż pewności nie mam czy to dobre miejsce?, ale chyba najlepsze bo jak dam naprzeciwko tarasu to się będzie odbijało to co na tarasie... a jak nie lustro to będzie ławeczka

))
- na przeciwko tarasu na murze chciałabym kiedyś wodę: albo wylewka albo ściana wodna - bo tam maleńko miejsca jest
- nie wiem jeszcze jak zaplanuję wejście na taras - to będzie tylko 1-2 schodki, bo chcę mieć taras niezawysoko, ciut wyżej niż poziom gruntu
- wzdłuż całego niemal ogrodzenia od wewnątrz chciałabym posadzić Prunus cerasus 'Umbraculifera' jak u Danusi od strony ulicy albo na tle muru albo na tle żywopłotu z cisa - jeszcze nie wiem co będzie lepsze...ładniejsze... i taka podobna rabata od tej strony mi się marzy, tylko z dodatkiem kulek bukszpanowych...
Już w tym roku mogłabym to drzewo posadzić żeby sobie rosło

i co mam robić???