Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 10:53, 17 mar 2013

Zeta napisał(a)
Cześć Kasia ...jak tam pogoda zasypało Cię ??

Cześć Zeta, oj zasypało w piątek, że hej, ale na szczęście już nie pada u Ciebie też nieźle nawiało
będzie jeszcze kiepsko jak wszystko zacznie się topić i spływać, no ale już wiosna za chwilę
Pozdrawiam!
KasiaWB 10:58, 17 mar 2013

wiunia napisał(a)
Witam Cię Kasiu! Tez kupiłam w Biedronce te bylinki po 2,29 (malwę różową , białą tawułkę i liatris biały) ale miałam zamiar je sadzić dopiero do gruntu jak mróż całkiem odpusci , pewnie źle pomyślałam, co??? Powinnam na parapet już teraz? Proszę o podpowiedź, bo ja laik w tym względzie choć szukam i czytam...
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Wiunia ach te pełne malwy i mi się bardzo podobały jakby już była wiosna to bym sadziła do gruntu, ale wczoraj posadziłam do doniczek na parapecie bo nie wiem kiedy śnieg stopnieje u mnie, a w tych paczkach kłącza mogą zgnić, więc nie ma na co czekać jak coś z tych kłączy się uda, to będziemy sadzić do gruntu już gotowe rośliny U mnie wygląda to tak

Słonecznie pozdrawiam!
KasiaWB 11:06, 17 mar 2013

monteverde napisał(a)

Urosną Kasiu ładne roślinki tylko z tojadem uważaj, żeby córcia go nie ruszała, bo trujący pozdrawiam Kasiu, widziałam, że mocno Was zasypało

Dziękuję Aniu zobaczymy co z tych kłączy wyjdzie to eksperyment,bo wolę jednak kupować gotowe sadzonki wiem, że tojad trujący, ale bardzo mi się podoba ten niebieski, posadzę go w głębi rabaty to córcia łatwo nie dosięgnie. Wszystko co kupuję czy sieję pozostaje w mojej wybranej kolorystyce
Śniegu jeszcze u nas dużo leży, ale słoneczko też pięknie świeci
Pozdrawiam serdecznie!
KasiaWB 11:19, 17 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dobrze Kasiu, że Ty się nie poddajesz! Zafundować sobie efekt niepowodzenia zawsze można, wystarczy sobie wmówić, że czegoś się nie da zrobić!
A u Ciebie, mimo chorób i przeciwności losu, coś jednak małymi kroczkami do przodu się posuwa! I za tę systematyczność Ciebie podziwiam!
Kwietnego sezonu Tobie życzę, i żebyś miała coraz więcej pola do obsadzania!

Witam Ciebie Haniu słonecznie! piękną wiosnę przyniosłaś dziękuję za te słowa chociaż bywają trudne chwile w życiu,które mnie nie omijały w ubiegłym roku, to jednak się nie poddaję, mimo, że łatwo nie jest. Trzeba myśleć pozytywnie, a z perspektywy czasu to mogę powiedzieć, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło czas pokaże
Narazie metoda małych kroczków w kierunku realizacji marzeń
Tobie również życzę wspaniałego sezonu i już czekam na zdjęcia z ogrodu
Dobrej niedzieli
popcorn 11:22, 17 mar 2013

Kasiu ale parapet! Pięknie będzie!
pozdrawiam!
KasiaWB 11:23, 17 mar 2013

Pozdrawiam Wszystkich słonecznie!
KasiaWB 11:25, 17 mar 2013

popcarol napisał(a)
Kasiu ale parapet! Pięknie będzie!
pozdrawiam!

Karolinka dzięki,ale gdzie mi tam do Ciebie ja mam tylko to jedno miejsce - ten jeden parapet, na którym mogłam coś postawić, więcej niestety nie wcisnę, dlatego w maju będę siała wprost do gruntu
Pozdrawiam
KasiaWB 14:49, 17 mar 2013

Byliśmy dzisiaj na działce... Wiosny nie widać

KasiaWB 14:51, 17 mar 2013

KasiaWB 14:58, 17 mar 2013

bukszpany do połowy zasypane i zrudziały, w szkółce cisów widać tylko czubki

między roślinami na rabatach