Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Milka 19:29, 16 mar 2013

Kasiu, juz się robi cieplej, do was tez dotrze!
a zakupy super zrobiłaś, jutro zajrzę, czy u mnie tez taki towar rzucili
Zeta 19:32, 16 mar 2013

Cześć Kasia ...jak tam pogoda zasypało Cię ??
wiunia 22:19, 16 mar 2013

Witam Cię Kasiu! Tez kupiłam w Biedronce te bylinki po 2,29 (malwę różową , białą tawułkę i liatris biały) ale miałam zamiar je sadzić dopiero do gruntu jak mróż całkiem odpusci , pewnie źle pomyślałam, co??? Powinnam na parapet już teraz? Proszę o podpowiedź, bo ja laik w tym względzie choć szukam i czytam...
Pozdrawiam serdecznie
monteverde 22:24, 16 mar 2013

KasiaWB napisał(a)

witaj Vita powinnam dodać, że witam z zaspy ledwo wstałam potem było jeszcze gorzej ) korki, i zamiecie no ale przecież miałaś dokładnie to samo zostałyśmy hojnie obdarowane ojojojojoj) no tak to jeszcze nie było tej zimy podobno w nocy ma być -18 stopni C.

Na pocieszenie kupiłam sobie po drodze w Biedronce kłącza różnych roślin z Holandii m.in. liatrie białe (pakowane po 5 szt.), tojady niebieskie (pakowane po 3 szt.), jeżówki (pakowane po 3 szt.), Inkarwilla Delavaya (3 szt.), Mydlnica bazyliowata ( Saponaria ocymoides). Było jeszcze wiele innych.Nie wiem co z tego wyrośnie ale zaryzykowałam za te 2,29/paczka
Pozdrawiam!

Urosną Kasiu ładne roślinki tylko z tojadem uważaj, żeby córcia go nie ruszała, bo trujący pozdrawiam Kasiu, widziałam, że mocno Was zasypało
KasiaWB 10:39, 17 mar 2013

Martek napisał(a)

Ćwiczymy
Pozdrawiam Katarzyna

Marta, już niedługo mimo tego śniegu jednak czuć już wiosnę w powietrzu pozdrawiam
vita 10:43, 17 mar 2013

Prawda, ze czuć Ją w powietrzu? Dobra nasza!
KasiaWB 10:46, 17 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Witam Cię Kasiu, jak wczoraj weszłam do Twojego ogrodu, tak do dzisiaj wyjść nie mogę. Twój ogród przez te dwa lata przeszedł ogromną metamorfozę. Teraz jest pięknie, a z Twoich planów wynika, że będzie jeszcze piękniej. Bardzo mi miło u Ciebie gościć. Pozdrawiam z jurajskiego ogrodu

Witaj Agnieszko w moim skromnym ogródeczku. Do ogrodu to jeszcze niestety wiele brakuje wszystko jeszcze przede mną.
Dziękuję za miłe słowa wszelkie zmiany u mnie pojawiają się za sprawą Ogrodowiska i nauki mam nadzieję,że zmierzam w dobrym kierunku marzy mi się piękny ogródeczek
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 10:48, 17 mar 2013

vita napisał(a)
Prawda, ze czuć Ją w powietrzu? Dobra nasza!

Czuć czuć bardzo się cieszę Pozdrawiam niedzielnie
KasiaWB 10:50, 17 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu, juz się robi cieplej, do was tez dotrze!
a zakupy super zrobiłaś, jutro zajrzę, czy u mnie tez taki towar rzucili

Witaj Irenko narazie śnieg nie pada, a słonko pięknie świeci chociaż zimno, ale już bliżej wiosny
Zakupy zrobiłam na próbę, nie wiem czy coś z tego wyjdzie, jednak chyba lepiej kupować już gotowe sadzonki
Pozdrawiam!
hanka_andrus 10:52, 17 mar 2013

Dobrze Kasiu, że Ty się nie poddajesz! Zafundować sobie efekt niepowodzenia zawsze można, wystarczy sobie wmówić, że czegoś się nie da zrobić!
A u Ciebie, mimo chorób i przeciwności losu, coś jednak małymi kroczkami do przodu się posuwa! I za tę systematyczność Ciebie podziwiam!
Kwietnego sezonu Tobie życzę, i żebyś miała coraz więcej pola do obsadzania!