Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Madzenka 23:32, 14 mar 2013

Pozdrawiam
vita 16:01, 15 mar 2013

Zagladam, ciekawa jestem jak wstałaś, zima potraktowała nas jak swoich ulubieńców. Dała, co najlepsze, hi hi. W tej chwili przestało sypać, dobra nasza! Pozdrawiam
Milka 17:06, 15 mar 2013

Kasiu, ciebie też tam chyba nieźle białym puchem otuliło!
KasiaWB 17:33, 15 mar 2013

vita napisał(a)
Zagladam, ciekawa jestem jak wstałaś, zima potraktowała nas jak swoich ulubieńców. Dała, co najlepsze, hi hi. W tej chwili przestało sypać, dobra nasza! Pozdrawiam

witaj Vita powinnam dodać, że witam z zaspy ledwo wstałam potem było jeszcze gorzej ) korki, i zamiecie no ale przecież miałaś dokładnie to samo zostałyśmy hojnie obdarowane ojojojojoj) no tak to jeszcze nie było tej zimy podobno w nocy ma być -18 stopni C.

Na pocieszenie kupiłam sobie po drodze w Biedronce kłącza różnych roślin z Holandii m.in. liatrie białe (pakowane po 5 szt.), tojady niebieskie (pakowane po 3 szt.), jeżówki (pakowane po 3 szt.), Inkarwilla Delavaya (3 szt.), Mydlnica bazyliowata ( Saponaria ocymoides). Było jeszcze wiele innych.Nie wiem co z tego wyrośnie ale zaryzykowałam za te 2,29/paczka
Pozdrawiam!

KasiaWB 17:35, 15 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam

Pozdrawiam cieplutko Marzenko zaraz zobaczę czy Was też zasypało
KasiaWB 17:37, 15 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu, ciebie też tam chyba nieźle białym puchem otuliło!

Irenko, o tak tak jeszcze nie było lecę zobaczyć co u Was
Pozdrawiam ciepło!
vita 17:50, 15 mar 2013

KasiaWB napisał(a)

witaj Vita powinnam dodać, że witam z zaspy ledwo wstałam potem było jeszcze gorzej ) korki, i zamiecie no ale przecież miałaś dokładnie to samo zostałyśmy hojnie obdarowane ojojojojoj) no tak to jeszcze nie było tej zimy podobno w nocy ma być -18 stopni C.

Na pocieszenie kupiłam sobie po drodze w Biedronce kłącza różnych roślin z Holandii m.in. liatrie białe (pakowane po 5 szt.), tojady niebieskie (pakowane po 3 szt.), jeżówki (pakowane po 3 szt.), Inkarwilla Delavaya (3 szt.), Mydlnica bazyliowata ( Saponaria ocymoides). Było jeszcze wiele innych.Nie wiem co z tego wyrośnie ale zaryzykowałam za te 2,29/paczka
Pozdrawiam!

Dobrze zrobiłaś, ja kiedyś wygarnęłam wszystkie opakowania przywrotników, rozrosły się, można z nimi trochę poszaleć. Tyle tylko, że sporo Ci teraz ziemi będzie potrzebnej do sadzenia.
Gdybyś zauważyła w lidlu mączkę kostną, daj znać. Nocnej temperatury trochę się boję, ale tylko trochę.
KasiaWB 18:12, 15 mar 2013

Vita, jak tylko coś zobaczę to dam znać widziałam w B. jeszcze białą agrowłókninę (przydałaby się do wiosennego okrywania) i szklane osłonki w różnych kolorach np. na storczyki
A ziemię do sadzenia to już nawet mam ) hi hi hi może dzisiaj wysadzę do doniczek w domu

Pozdrawiam
Martek 18:33, 15 mar 2013

KasiaWB napisał(a)
oj wszyscy ćwiczymy cierpliwość u mnie ciągle pada śnieg, nie wiem co to jutro rano będzie. W takim razie ja już czekam na .... lato )) "do lata, do lata ..piechotą będę szła"
Pozdrawiam Wszystkich ciepło i słonecznie oraz przesyłam uśmiechy

Ćwiczymy
Pozdrawiam Katarzyna
AgnieszkaW 18:56, 15 mar 2013

Witam Cię Kasiu, jak wczoraj weszłam do Twojego ogrodu, tak do dzisiaj wyjść nie mogę. Twój ogród przez te dwa lata przeszedł ogromną metamorfozę. Teraz jest pięknie, a z Twoich planów wynika, że będzie jeszcze piękniej. Bardzo mi miło u Ciebie gościć. Pozdrawiam z jurajskiego ogrodu