Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:06, 10 mar 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Kasiu, ni e przejmuj się. U nas powiedzieli, że wiatr ze Wschodu i będzie ochłodzenie. Cały przyszły tydzień poniżej zera w nocy i marne 2-3 stopnie w dzień. I być moze śnieg. No najjasniejszy by to trafił! A tak juz ładnie było. Dziś w niektórych miejscach Holandii ponad 20C! U mnie na pewno było co najmniej 16C bo spokojnie można było sobie siedzieć i kontemplować. Ale nic to! Jeszcze ten jeden zakręt i dotrzemy do wiosny obiecanej
Ściskam

Agatko, no cóż poradzić, u mnie zima w pełni ćwiczę cierpliwość ) ale nic to jak piszesz, jeszcze tylko chwilka i będzie cieplej i słoneczniej
Buziaki!
KasiaWB 22:09, 10 mar 2013

Tess napisał(a)
Sorry, że nie odpowiadałam, ale wpadłam w lekką panikę Prognozę pogody sprawdziłam i poleciałam okryć stroiszem roslinki.
Bo, ja-mądra-inaczej, już pozdejmowałam.
Mrozy zapowiadają potężne, wprawdzie wcześniej - bo już od jutrzejszego popołudnia - ma zacząć padać śnieg i powinno go napadać dużo - to jednak obawiam się o roślinki, szczególnie trawy i lawendę.

Teresko, mam nadzieję, że zdążyłaś okryć na czas roślinki. Ja nie wierzyłam własnym oczom jak rano wstałam dnia następnego po tych prognozach pogody, o których pisałam.
Ale już niedługo
Pozdrawiam!
KasiaWB 22:12, 10 mar 2013

an_tre napisał(a)
Kasiu nie cieszą nas te prognozy, ale mamy początek marca i musimy sie z tym liczyć ja wiem żew szyscy chcielibyśmy już działać na ostro w ogrodzie, ale musimy dać sobie na wstrzymanie chociaż to bardzo trudne pozdrawiam ciepło

Aniu, masz rację, wszyscy już sobie życzymy ładnej pogody, ale też doskonale przecież wiemy, że nic na to nie poradzimy, że mamy taki klimat, w tym miejscu zazdroszczę Anglikom ) ja nawet jeszcze nic nie sieję, bo nie mam wolnych parapetów cóż, trudno
Buziaki!
KasiaWB 22:17, 10 mar 2013

Nieszka, Edyta (Edi00) - u mnie prognoza się niestety sprawdziła, dobrze, że jeszcze nic nie zaczęłam robić, ale muszę pilnować, żeby wykonać cięcie nim wegetacja ruszy, co może mnie zaskoczyć przy tak zmieniającej się pogodzie.
Pozdrawiam słonecznie!
KasiaWB 22:20, 10 mar 2013

Haniu, Vita - mi również bardzo się spodobał, więc jak tylko go dostałam od znajomej, to od razu przekazałam dalej
Pozdrawiam Was świetne kobiety
an_tre 20:15, 12 mar 2013

Kasiu małe ciepełko Ci przyniosłam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 22:21, 12 mar 2013

Kasiu zazdraszczam śniegu.... Oby do wiosny
Kondzio 22:34, 12 mar 2013

Przesyłam uśmiech
Milka 12:15, 13 mar 2013

Kasiu, a ja ze śniegu ucieszona, bo przy mrozie chroni, cebulowe zaczęły wyłazić, gołe jak święty turecki, teraz pod pierzynką
ćwiczę cierpliwość, a wiosna i tak będzie
Mala_Mi 14:49, 13 mar 2013