Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:44, 15 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Kasiu napracowałaś się solennie widać sporo zrobiłaś w ogrodzie, a Ola dzielnie ci pomaga

Witaj Aniu zrobiłam ile się dało, bo na tygodniu nie mam niestety czasu w sumie okazuje się, że dobrze że więcej zrobiłam, bo pogoda nieciekawa, może od jutra będzie lepiej jeszcze nawet nie widziałam krokusów w rozkwicie, ciągle zamknięte Ola bardzo angażuje się w nasze prace
Buziaki
KasiaWB 21:47, 15 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu rewelacyjne cięcie. Czy twoja lawenda ma już nowe przyrosty?

Marzenko, dziękuję, od Ciebie to prawdziwa pochwała byłaś inspiracją Moja lawenda nawet ładnie przezimowała pod stroiszem, w niektórych miejscach już puszcza nowe przyrosty, a jak ciachałam to szczególnie było widać, że wszystko żyje, tylko miejscami mocno zdrewniała.
Pozdrawiam
KasiaWB 21:54, 15 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Kasiu, piękny ogród sobie tworzysz i jak już zamieszkasz, od razu będziesz mogła pójść na spacer po miękkiej trawie z kubkiem czy filiżanką czegoś dobrego. Ja też miałam taką szansę - ogród był, dom miał być, no ale wywiało nas gdzie indziej i dom musiał być na początku. Pozdrawiam i dziękuję żeś mnie odwiedziła.

Gabrysiu, miło mi, że do mnie zajrzałaś naoglądałam się inspiracji i teraz mam.... noce bezsenne ) marzy mi się piękny ogródeczek .......i takie rabaty jak u Ciebie, i miękka trawa, i ten kubek... chociaż kubek już mam doskonały - od Danusi z Chelsea jeszcze inauguracji nie było, czeka na odpowiednią porę i mam nadzieję, że się doczeka nim zabytkiem zostanie
Tak to w życiu bywa, że nie wiadomo co nas czeka może to i lepiej
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 21:56, 15 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)
To pracowite powitanie wiosny też chyba powinnam lawendę przyciąć! Właśnie sobie przypomniałam

) człowiek po zimie działki wygłodniały i zieleni
Tnij Agatko zobacz w wątku o lawendzie, Marzenka fajny link kiedyś wstawiła, co i jak trzeba robić
Pozdrawiam
KasiaWB 22:00, 15 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Wspaniale z Olą witacie wiosnę
o zgrozo, jak mogłąś zapomnieć o tym sprzęcie, ja już czekam z utęsknieniem na mój

Cześć Irenko skoro buszujesz po forum, a Twój wątek pędzi, tzn. że zdrowie wraca
No nie wiem jak to się mogło stać, że zupełnie zapomniałam a kupiony był 2 lata temu ) pewnie dlatego, że kupiłam sobie JB w tym roku jestem przygotowana do sezonu )
Buziaki!
KasiaWB 22:13, 15 kwi 2013

Dzisiaj popołudniu objechaliśmy sklepy w poszukiwaniu... czarnego wężyka do podwiązania hortensji ) jest to towar deficytowy, niemal jak próchnica ale udało nam się zdobyć kilka dkg sprzedają go na kilogramy faktycznie, bardzo elastyczny Przy okazji ponownie pytałam o próchnicę i cóż? jak zwykle nic, tylko torf, kora i ziemia uniwersalna...torf...torf.. łany torfu i kory... i opór ...bez komentarza
Na pocieszenie znowu... kilka torebek nasionek 0,5 kg facelii... i orlik niski pełny, ...firletka smółka, wielosił błękitny..., ponownie kocimiętka...., czarnuszka wschodnia oraz Miss Jekyll, złocień i..... to czego bardzo chciałam i nie spodziewałam się absolutnie spotkać - ostrogowiec z którego chyba najbardziej się cieszę, a który będzie można oglądać dopiero za rok, bo na torebce jest napisane kwitnie w drugim roku uprawy, no trudno na próbę wysiałam sobie kilka nasionek na parapecie )

KasiaWB 22:21, 15 kwi 2013

A teraz mini relacja, co trzecie oko widziało... w ogrodniczym ) (zdjęcia z tel.)

KasiaWB 22:22, 15 kwi 2013

KasiaWB 22:24, 15 kwi 2013

ostrokrzewy:
- na pniu (ponad 150 zł/sztuka)

- stożki

- i kulki też, ale tu mało widoczne
KasiaWB 22:26, 15 kwi 2013

i jeszcze takie coś było