Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 18:44, 17 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Dobrze zaopatrzony ten Twój sklep ogrodniczy. Piękne okazy i bratków ogromnie dużo.Miłej pracy w ogrodzie.

Witaj Bogdziu to były zdjęcia z kilku sklepów trochę asortymentu już jest, ale to pierwszy towar po zimie. Ciekawe co będą oferować w tym roku
Większe prace może wykonam w weekend, bo na tygodniu malutko czasu.
Wspaniałej wiosny Pozdrawiam
KasiaWB 18:45, 17 kwi 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu też nacieszyłem oczka Twoimi fotami. Dzięki.

Dziękuję za odwiedziny Zbyszku takie widoczki po tej długiej zimie przykuwają uwagę Pozdrawiam
ewa004 19:49, 17 kwi 2013

Kasiu byłam i pozdrowionka zostawiam
hanka_andrus 21:12, 17 kwi 2013

Zaglądam, dziś na krótko. Buziam!
KasiaWB 20:56, 18 kwi 2013

Witam Was dzisiaj iryskami, które w jeden dzień się pokazały w całej okazałości

Są blado niebieskie, muszę jutro zrobić lepsze zdjęcie
KasiaWB 20:57, 18 kwi 2013

sasanka od An_tre Pozdrawiam Aniu

KasiaWB 20:58, 18 kwi 2013

Tulipany prą do góry )
KasiaWB 21:01, 18 kwi 2013

przerabiam obecnie dwie rabatki, ale zdjęć jeszcze nie zrobiłam ) ... po pracy mało czasu, wieczór szybko przychodzi, ale weekend będzie dla nas )
KasiaWB 21:26, 18 kwi 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...ja też chętnie bym takiego buksika przygarnęła
Lawendą sie nie przejmuj,moja co roku udaje,że nie żyje
...wczoraj podsypałam lawendę Dolomitem ( Marzenka polecała,więc zakupiłam...zobaczymy

ja narazie nic nie przygarniam, bo mam za mało miejsca część lawendy już przesadziłam, już nie jest obwódką mam nadzieję, że ładnie ruszy, dolomitu dostała
Pozdrawiam
KasiaWB 21:34, 18 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Kasiu, to ja trochę zamącę Ci w głowie z ostrogowcem.
Jak już wysiałaś w domu, to wyrośnie bez problemu i jak takie nieduże siewki wysadzisz za miesiąc do gruntu, będą bardzo dobrze rosły i zakwitną na pewno w tym roku, zawiążą te swoje mikroskopijne nasionak i rozsieją się, a siewki wyjdą jeszcze w tym roku i jak troszkę okryjesz, ale lekko, np. łodygami roślin albo jedliną, to przezimują, okrywa się na wypadek dużych mrozów bez śniegu, co u nas się zdarza. Nie ścinaj tylko wszystkich przekwitłych kwiatów.
Ostrogowce bardzo nie lubią dzielenia i przesadzania jak już są starsze, zbierają się bardzo długo do rośnięcia, marudzą i dlatego wydają się kłopotliwe w porównaniu z innymi bylinami, z których większość łatwo się dzieli, sadzi i po sprawie.
Próbuję z nimi od czterech lat, z powodzeniem i na różne sposoby, pierwszą sadzoneczkę w białym kolorze kupiłam, różowe w dwóch odcieniach wysiewałam.

Gabrysiu dziękuję również za Twój głos w dyskusji nt. ostrogowca możesz mącić każda uwaga jest cenna zrobiłam eksperyment z jedną torebką - troszkę dałam na parapet a troszkę do gruntu i to już dziś mam jeszcze rezerwę, którą wysieję w maju zobaczymy co z tego wyrośnie i który sposób okaże się efektywny ) efektowny też )
ja mam tylko różowe, bo tylko takie były, ale białego też będę poszukiwać
Skoro mówisz, że Tobie się udają, to może i mi coś z nich wyrośnie na pewno dam znać
Serdecznie pozdrawiam