Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

alinak 21:49, 13 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Alinko patrzyłam na rabatach jeszcze nic nie widać, ale gunnerka się budzić zaczyna pod okryciem, a krzewy i drzewa już odliczają do startu

Sylwek -masz gunerę??? no to ty masz świętą cierpliwość,bo ja się nie odważyłam kupić ...z lenistwa.

renatamama3 napisał(a)
Alinko ,w ogrodzie chcę wiosnę ,a w górach zima niech jeszcze potrzyma do połowy marca ,bo moi z początkiem jadą na obóz narciarski .Córa podobna do Ciebie .

Kurcze mnie to ciągnie na te narty jak jakiegoś alkoholika do gorzały.

Pszczelarnia napisał(a)

Ja już sprzęt naostrzyłam. Zamówienie roślinne złożyłam. Dalie zakupiłam. Nasiona też i ... mogę śmigać na biegówkach (zimo w górach, trwaj jeszcze - ładujemy akumulatory).

Ewa co ty PLEWIŁAŚ ?o la boga ,u mnie pokrywa lodowo-sniegowa szczelnie ogród pokrywa.
Dalie też 4 odmiany zamówione.dwie malinowe i dwie białe
a reszta to piwonie ,paproć i cyklameny

-Cyrtomium fortunei - cyrtomium Fortune'a
-Piwonia chińska - Big Ben
-Piwonia chińska - Carlie's White
-Piwonia chińska - White Wings
-Piwonia chińska - Coral Charm
-Piwonia chińska - Nippon Beauty
-Piwonia lekarska - Rubra Plena
-Cyklamen dyskowaty - Cyclamen coum

quote=Alicja169 napisał(a)]

To chyba z desperacji to pielenie?
Nie ma żadnej siły, abym wyszła przy takich temperaturach do jakichkolwiek prac ogrodowych.
Słoneczko u mnie wyszło

Ala Ewa nie z desperacji plewi ,tylko wiosnę zaklina i trawę do wzrostu pobudza.

Urszulla napisał(a)
Alinko, bardzo fajne zdjęcia nie mogę się doczekać oznak nowych traw, czy przetrwały. Jak się wiosną zazielenią to będą u mnie na stałe. Czy owies wiecznie zielony zamiera na zimę?

Ulka owies nie ,powinien być zielony ,ale obrzeża wyschną. Na wiosnę wyczeszesz go z suchej trawy.Kurcze miałam fotki Irence zrobić. teraz sobie przypomniałam.

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez głęboka zima , dzis nie udało mi się ze sniegu wygrzebac oczara. Córcię masz śliczną . Buziaki.

Czyli Bogdzia wszyscy chodzimy po ogrodzie i grzebiemy w śniegu?....hmmm ciekawe co na to sąsiedzi?

Katkak napisał(a)
Ale śliczną masz córcię. Ale przecież nie daleko spada jabłko od jabłoni .

Kasia mam takie dwie kobietki ....na całe szczęście ,że ich mam ,bo nie mam pojęcia co może w życiu kobietę spotkać lepszego niż córki. Dzięki nim czuję się spełnioną kobietą.

Margarete 22:22, 13 lut 2017

A ja mam syna...I to jednego...I też nie narzekam chociaż może dlatego że miał być córką, już nawet imię dla córki było przygotowane

Z tą butelką to dobre....
Moja suka nie owocu jakoś specjalnie, poza tym że"zdjęła" mi całą tapetę w wiatrołapie i poobgryzała takie plastikowe klamki od drzwi od spiżarni i pomieszczenia gospodarczego w piwnicy. Normalnie musiała dłuższy czas stać na dwóch łapach i obgryzać bo inaczej by nie dosięgnęła....(to dobermanka jest)
alinak 22:34, 13 lut 2017

Małgosia -czy syn ,czy córka ,dzieci są cudem .
Nasza piesa wariatna okropnie .Może jak wydorośleje to zmądrzeje ,a drugi fakt to trzeba przyznać sami ją rozpieściliśmy i na wszystko pozwalamy to nami rządzi.
Renia z Ogrodu buszującego w kukurydzy pożyczyła mi świetne książki i mam zamiar zdyscyplinować nasza pupilkę .Już wiem jak się za to zabrać,powiem więcej już mam pierwsze sukcesy.

U Reni-Rench byłam i tyle pięknych róż.znowu mam ochotę coś zamówić....

WILLIAM SZEKSPIR

Gabriela 23:23, 13 lut 2017

Róż nie zamówiłam, ale piwonie też. Tak czytałam parę godzin temu wątki i dużo z nas zamówiło piwonie.
Nie wyobrażam sobie w tym mrozie pracy w ogrodzie, poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie z tym sianiem.
Pszczelarnia 10:05, 14 lut 2017

A ja paprocie jeszcze zamówiłam. Popieram zamawianie piwonii całą sobą.
Margarete 10:09, 14 lut 2017

Cudny ten Szekspir...to prawda..kusisz ?

sylwia_slomc... 10:59, 14 lut 2017

Ja czekam na te co posadziłam w tamtym roku bo zakwitła jedna tylko z tych nowych, ale wszystkie piwonie uwielbiam
Tak mam gunerkę i już czwartą zimę u mnie spędza
11:27, 14 lut 2017
drugi sezon na forum ...piwonie na topie ....aż sama jestem ciekawe czy mi któraś zakwitnie z zeszłorocznych kłaczy z marketu
alinak 12:00, 14 lut 2017

Tylko wam tyle powiem ze jakiegoś dola dzisiaj złapałam,ale słonko zaświeciło,ogrodniczy odwiedziłam i juz biometr poszedł w górę.
laurowisnia 12:09, 14 lut 2017

Flakon nawet, ale nie widzę kwiatów do niego tzn. nasion.