Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

renatamama3 11:16, 13 lut 2017

Alinko ,w ogrodzie chcę wiosnę ,a w górach zima niech jeszcze potrzyma do połowy marca ,bo moi z początkiem jadą na obóz narciarski .Córa podobna do Ciebie .
Pszczelarnia 12:26, 13 lut 2017

alinak napisał(a)
Od jutra szykuję oręż ,kosiarki do serwisu, wertykulatory,Glebogryzarki .
Zamówienia na roślinki już złożone.
Trawy sterczą,ale nie ryzykuję. Koleżanka kiedyś pośpieszyła się z giganteusem i obciętymi rurkami wszedł mróz i uszlachcił stary okaz.

Ja już sprzęt naostrzyłam. Zamówienie roślinne złożyłam. Dalie zakupiłam. Nasiona też i ... mogę śmigać na biegówkach (zimo w górach, trwaj jeszcze - ładujemy akumulatory).
Pszczelarnia 12:28, 13 lut 2017

alinak napisał(a)
Każda pora roku dobra ,każdą kocham ,ale zima o tej porze znudziła się chyba ogrodnikom na stówę.
Wyglądam jakichś oznak wiosny ,ale mróz ciągle się panoszy i nie ma szans na choćby maluśki skraweczek zielonego na rabatkach .
Ktoś coś słyszał...nadchodzi ,czy jeszcze nie ?

U mnie od południa trawka w kostce przy domu zaczyna rosnąć - pierwsze pielenie w słoneczku zaliczyłam.
Alicja169 12:33, 13 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

U mnie od południa trawka w kostce przy domu zaczyna rosnąć - pierwsze pielenie w słoneczku zaliczyłam.

To chyba z desperacji to pielenie?
Nie ma żadnej siły, abym wyszła przy takich temperaturach do jakichkolwiek prac ogrodowych.
Słoneczko u mnie wyszło
Urszulla 13:35, 13 lut 2017

Alinko, bardzo fajne zdjęcia nie mogę się doczekać oznak nowych traw, czy przetrwały. Jak się wiosną zazielenią to będą u mnie na stałe. Czy owies wiecznie zielony zamiera na zimę?
Margarete 15:51, 13 lut 2017

alinak napisał(a)
Mała Mia pisze że wiosnę czuć w powietrzu a u mnie ogród skuty lodem . Piesa tak wygoniła ,wyślzgała, że śnieg zamienił się w ślizgawkę.

Jeszcze takiego wariatnego psa nie miałam.ale jest kochana i wbrew temu co piszę bardzo ułożona.....jak trzeba , a jak poczuje wolność to wariacjom nie ma końca.Kradnie wszystko co popadnie, ma już na koncie pół kilo kiełbasy , Butelkę wódki,wszystkie ozdoby z rabat. Moje gumowce już w kawałkach,wycieraczka w szczępach ....o ludzie .Ale skradła nasze serce do cna,jest kochana .

Jak to butelkę wódki ? ...bo kiełbasa to rozumiem...czyżby zagrycha ?
Jest sliczna

Margarete 15:52, 13 lut 2017

A pogodowo u nas w centralnej Polsce bez zmian...snieg lezy w najlepsze, mróz dzis w ciagu dnia minus 6, w nocy bedzie jeszcze chłodniej, ani sladu wiosny...
Bogdzia 16:10, 13 lut 2017

Margarete napisał(a)
A pogodowo u nas w centralnej Polsce bez zmian...snieg lezy w najlepsze, mróz dzis w ciagu dnia minus 6, w nocy bedzie jeszcze chłodniej, ani sladu wiosny...

U mnie tez głęboka zima , dzis nie udało mi się ze sniegu wygrzebac oczara. Córcię masz śliczną . Buziaki.
Katkak 19:29, 13 lut 2017

Ale śliczną masz córcię. Ale przecież nie daleko spada jabłko od jabłoni .
alinak 21:31, 13 lut 2017

Margarete napisał(a)

Jak to butelkę wódki ? ...bo kiełbasa to rozumiem...czyżby zagrycha ?
Jest sliczna

Małgosiu ..no normalnie ...kupił sobie chłop mój ci zresztą i z samochodu zakosiła mu piesa tę butelczynę whisky ...schowała w thujach i dopiero za dwa dni mu to na wycieraczkę oddała.
Niestety kiełbasy już nie oddała.tzn oddała ale w innej formie.