Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

AnnaCh 11:12, 21 lut 2017

amelia_b napisał(a)
Aniu tu Ci napisze, meble z jakiegoś marketu budowlanego za 1000 zł. Stoją cały rok na tarasie od czasu do czasu karcherem je myjemy. jak bym miała kupić drugi raz to bym ich nie kupiła, szybko kusz na nich osiada, stolik maleńki bez szkła, ciężko go domyć, fotele lekki przy większym wietrze ganiam meble po tarasie, niekiedy lądują na drodze. Marzą mi się z drewna, rude z normalnym stołem bo nawet nie ma jak przy nich zjeść obiadu jak pogoda dopisuje, no ale może kiedyś
Chciałam właśnie coś takiego z technorattanu, tylko z dużym stołem Dzięki za opinię
leon60 11:20, 21 lut 2017

Toszka napisał(a)
Parasolka nie będzie wieczna - ustawiona pod mocny wiatr pofrunie i połamie się Tak znajoma doczekała się porządnej altany

też kiedyś miałam połamaną parasolkę
amelia_b 12:12, 21 lut 2017

AnnaCh napisał(a)
Chciałam właśnie coś takiego z technorattanu, tylko z dużym stołem Dzięki za opinię
najwazniejsze jest by stół był normalny, żeby można było spokojnie przy nim zjeść a nie trzymać talerz na kolanach
amelia_b 12:12, 21 lut 2017

leon60 napisał(a)

też kiedyś miałam połamaną parasolkę
a teraz masz śliczny przeszklony domek
kluska_slaska 12:19, 21 lut 2017

amelia_b
umie wszystko, tylko mu się nie chce, spawa, tynkuje, maluje, układa płytki, panele itp; ja myślałam o drewnie ale metal trwalszy, masz rację w tamtym roku mówił że trzeba by było jakieś obejmy na słupy montować i taras rozbierać żeby coś tam zabetonować. Ale teraz już po ptakach mam przecież parasolkę

Jesteś żoną mojego męża?
ech, u nas podobnie, ja mojego rozgrzeszam zmęczeniem. Cały tydzień na wysokich obrotach, więc w weekend staram się, żeby miał luuuuzzzzz.
amelia_b 13:16, 21 lut 2017

hehe nie swojego
dominika_ 17:06, 21 lut 2017

Z doświadczenia wiem, że takie parasole lubią upadać podczas lekkich wiatrów i wtedy łamią im się druty
amelia_b 18:37, 21 lut 2017

dominika_ napisał(a)
Z doświadczenia wiem, że takie parasole lubią upadać podczas lekkich wiatrów i wtedy łamią im się druty
he he masz rację Dominika
malkul 19:59, 22 lut 2017

roztopy i u nas tak jest grząsko że nei da sie wejść do ogrodu. mus czekać.
katel 22:04, 22 lut 2017

amelia_b napisał(a)
umie wszystko, tylko mu się nie chce, spawa, tynkuje, maluje, układa płytki, panele itp; ja myślałam o drewnie ale metal trwalszy, masz rację w tamtym roku mówił że trzeba by było jakieś obejmy na słupy montować i taras rozbierać żeby coś tam zabetonować. Ale teraz już po ptakach mam przecież parasolkę

Ami ja fachowiec nie jestem ale tu jest info, że kotwy na beton nadają się również do kostki brukowej więc może da się przykręcić zamiast wbetonowywać (u siebie takie same kombinuję KSBR )
kotwy
Ja ze swojego drewnianego, rozkładanego stołu jestem mega zadowolona, już niedługo będzie u nas ten sklep w którym kupowałam - wiesz jaki