Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 23:41, 03 lip 2015

Dogadamy się jutro berberysy zamówię
edit: nie zamówie dopiero w sierpniu musze się opanować
Cleo 09:19, 04 lip 2015

I dobrnęłam do końca. W sumie to już odnalazlas właściwą drogę. Toc już jest ładnie.
Te berberysy boskie. Muszę tez nad nimi pomyśleć.
Gdzie zamawiasz roślinki?
Amelia Tak ma na imię moja córka.
Zaznaczam, będę zaglądać.
amelia_b 10:56, 04 lip 2015

Cleo napisał(a)
I dobrnęłam do końca. W sumie to już odnalazlas właściwą drogę. Toc już jest ładnie.
Te berberysy boskie. Muszę tez nad nimi pomyśleć.
Gdzie zamawiasz roślinki?
Amelia Tak ma na imię moja córka.
Zaznaczam, będę zaglądać.

Witaj Cleo, miło że do mnie zajrzałaś , masz racje już odnalazłam swoją droge . Roślinki głównie internetowo, ale z tym to różnie bywa bo czasem przychodzą koszmarne i trzeba je reanimować
Ja moją córke dla odmiany nazwałam Nela czasem wołam na nia Nelajda wiem okrutne
Marga 12:35, 04 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Dogadamy się jutro berberysy zamówię
edit: nie zamówie dopiero w sierpniu musze się opanować

Mam ten sam problem. Wiosenne dostawy w szkółkach juz wyprzedane i każą czekać do sierpnia , a ja mam rabate gotową i nie mogę się doczekać nasadzeń.
Bardzo ładne imię Nela
iwka 23:20, 04 lip 2015

amelia_b napisał(a)

Witaj Cleo, miło że do mnie zajrzałaś , masz racje już odnalazłam swoją droge . Roślinki głównie internetowo, ale z tym to różnie bywa bo czasem przychodzą koszmarne i trzeba je reanimować
Ja moją córke dla odmiany nazwałam Nela czasem wołam na nia Nelajda wiem okrutne

bardzo mi się podoba imię Nela i jeszcze Pola, ale jak urodziła się moja córka to nazwałam ją Ola
amelia_b 12:15, 06 lip 2015

Aleksandra tez ślicznie Ja wczoraj przy niedzieli koło 9 wieczorem poszłam i obciełam lawendę przez te upały wszystko na murku mi padłao łącznie z różami, przekwitły w sekundzie. ale i tak długo się trzymały ze 3 tygodnie Są świerze pąki to i kwiat będzie jeszcze
Zeta 12:48, 06 lip 2015

Jeżówki super ja je kocham nawet w pączkach są takie dostojne...
brosia 09:29, 07 lip 2015

amelia_b napisał(a)

Brosi mój ma takie listki, zielone i końcówki ma tylko lekko czerwone, nie wiem jaka to odmiana.

Dziękuję za foto, mój ma ciemniejsze liście, ale może zależy to od stanowiska i gleby. Kupowałam jesienią i juz się przebarwiał, stał między ok 10-cioma grujecznikami i zapach był cudny Widziałam u innych ogrodowiczek grujeczniki z jasnymi, beżowo-rózowymi listkami i myslałam, że mój tez taki będzie, a tu niespodzianka Dobrze, że mam miejsce na jeszcze jednego

pozdrawiam
amelia_b 06:50, 08 lip 2015

Nie na za co ja jak bym tu nie trafiła to nawet bym nie wiedziała co to grujecznik mój się jeszcze nie przebarwia
lorka 09:23, 08 lip 2015

no ale czy grujeczniki to się nie przebarwiają jesienią dopiero? moje teraz są mocno zielone.