Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 10:34, 09 lip 2015

lorka napisał(a)
morwe na pniu mialam, ale przemarzla, teraz puscila z ziemi..ale idzie pod nóż bo smieciuch straszny..

Tak mi się zdaje bo tegoroczny przyrost ma strasznie duży to i więcej liści i więcej sprzątania
amelia_b 12:42, 10 lip 2015

Żeby nie było że nic nie robie posadziłam sobie winobluszcz ale nie wiem czy dobrze, w ukorzeniaczu i od razu do ziemi, część zostawiłam w słoiku z woda jakby tym sposobem sie nie udało
iwka 13:14, 10 lip 2015

ha ha właśnie chciałam Ci napisać żebyś coś pokazała i proszę

czy ja tobie obiecałam sadzonki winobluszczu właśnie, bo kurcze zapomniałam komu?
iwka 13:15, 10 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Żeby nie było że nic nie robie posadziłam sobie winobluszcz ale nie wiem czy dobrze, w ukorzeniaczu i od razu do ziemi, część zostawiłam w słoiku z woda jakby tym sposobem sie nie udało

a co to za drzewko w centralnym punkcie?
amelia_b 14:32, 10 lip 2015

Iwka ja sie Ciebie o pnącza na płocie pytałam , ale nie mi obiecywałaś a to drzewko to monosekwoja czy jakos tak, zrzuca igły na zime, jak bym wiedziała wcześniej to bym go nie kupiła a tam w lewym dolnym rogu mam konwalniki, kupiłam 6 ale juz mi przez te upały 5 zostało bo jeden usechł. Kiedyś je pod grujecznik posadze, ale kiedy to będzie...
Shemsi 15:13, 10 lip 2015

Myślę, że Ci się spokojnie przyjmą te winobluszcze. Ja powoli zaczynam się zastanawiać, czy z nimi nie walczyć, bo panoszą się po ogrodzeniu coraz bardziej, mimo, że wiosną były prawie zrównane z ziemią. Żywotne to to strasznie
amelia_b 15:17, 10 lip 2015

Shemsi napisał(a)
Myślę, że Ci się spokojnie przyjmą te winobluszcze. Ja powoli zaczynam się zastanawiać, czy z nimi nie walczyć, bo panoszą się po ogrodzeniu coraz bardziej, mimo, że wiosną były prawie zrównane z ziemią. Żywotne to to strasznie

Ja specjalnie chce żeby mi ten paskudny płot zakrył jeszcze zwykłego bluszczu pospolitego dosadze po środku, bo wiem że zimozielony
MirellaB 19:35, 10 lip 2015

Winobluszcz powinien się przyjąć, tak samo zrobiłam i rośnie. Nawet jak listki opadły to za chwile wypuściło nowe, to rośnie jak perz, im bardziej cięte tym szybciej rośnie. Ale ciąć trzeba, bo jest bardzo ekspansywny.
Ja lubię winobluszcz za jego zieloną barwę, a potem jesienne przebarwieni
Szkoda tylko, że na zimę opadają liście
iwka 21:35, 10 lip 2015

a gdzie chcesz sadzić bluszcz?
amelia_b 21:42, 10 lip 2015

Na ten czarny płot, co posadziłam wczoraj winobluszcz.