Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

Marga 11:16, 05 lip 2016

Amelciu, zdrówka Wam życzę! Oby to nie rozwinęło się w coś poważnego.
U mnie Mały też zaczyna dychać Rok temu cały lipiec był chory.
W zeszłym roku wszystkie rośliny sadziłam w lecie i nic nie padło ale robiłam tak jak Toszka mówi, moczyłam doniczki.
amelia_b 11:42, 05 lip 2016

Marga napisał(a)
Amelciu, zdrówka Wam życzę! Oby to nie rozwinęło się w coś poważnego.
U mnie Mały też zaczyna dychać Rok temu cały lipiec był chory.
W zeszłym roku wszystkie rośliny sadziłam w lecie i nic nie padło ale robiłam tak jak Toszka mówi, moczyłam doniczki.
pojedziemy po południu zobaczymy co to się zaczyna kluć

pisałam ostatnio że padł mi modrzew na pniu wiecie że jak go wyrwałam w sobotę to się okazało ze nie ma korzeni, coś go do spodu zjadło, muszę w tym miejscu pogrzebać i zobaczyć co go tak potraktowało. Róża którą ratowałam padła już konkretnie, tez do wywalenia, zastanawiam się co zrobić z ziemia w której rosła? może popryskać to miejsce od robaków i od grzyba? sadzić w tym miejscu na razie nie zamierzam

robię plebiscyt na białą róże okrywową, macie jakieś typy?
Anda 11:53, 05 lip 2016

amelia_b napisał(a)

pisałam ostatnio że padł mi modrzew na pniu wiecie że jak go wyrwałam w sobotę to się okazało ze nie ma korzeni, coś go do spodu zjadło, muszę w tym miejscu pogrzebać i zobaczyć co go tak potraktowało. Róża którą ratowałam padła już konkretnie, tez do wywalenia, zastanawiam się co zrobić z ziemia w której rosła? może popryskać to miejsce od robaków i od grzyba? sadzić w tym miejscu na razie nie zamierzam

robię plebiscyt na białą róże okrywową, macie jakieś typy?

Wiesz, białej tak na szybko nie mam do polecenia, ale ostatnio widziałam prawie białą Garden of Roses. Cudowna jest. Piekne kwiatostany, zdrowe liście i nawet leciutko pachnie. Ma ADR.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Aneta1309 12:02, 05 lip 2016

Białe
Swany- Danusia polecała (sama nad nią myślę)
Alba Meidland
Ritausma
Św. Tereska
The Fairy
White Meidiland
Anda 12:06, 05 lip 2016

Z certyfikatem ADR jest jeszcze Aspirin.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 12:27, 05 lip 2016

amelia_b napisał(a)

pisałam ostatnio że padł mi modrzew na pniu wiecie że jak go wyrwałam w sobotęrosła? może popryskać to miejsce od robaków i od grzyba? sadzić w tym miejscu na razie nie zamierzam

To miejsce należy koniecznie odkazić...myślę, że OW da radę.
amelia_b 13:03, 05 lip 2016

Anda napisał(a)

Wiesz, białej tak na szybko nie mam do polecenia, ale ostatnio widziałam prawie białą Garden of Roses. Cudowna jest. Piekne kwiatostany, zdrowe liście i nawet leciutko pachnie. Ma ADR.
ładna Ewciu, tak jakby lekko łososiowa
amelia_b 13:12, 05 lip 2016

Aneta1309 napisał(a)
Białe
Swany- Danusia polecała (sama nad nią myślę)
Alba Meidland
Ritausma
Św. Tereska
The Fairy
White Meidiland

dziękuje Anetko musze sobie je wygooglować i troszkę o nich poczytaćAle tak wizualnie to White Meidiland najbardziej mi się podoba o Swany też czytałam, tez ładna
amelia_b 13:18, 05 lip 2016

Anda napisał(a)
Z certyfikatem ADR jest jeszcze Aspirin.
dziękuje Ewciu, w taki lekki blady róż wpada, dobrze widzę czy zdjęcia przekłamują? też bardzo ładna, i jak tu wybrać jedną jedyną?
amelia_b 13:20, 05 lip 2016

frezja napisał(a)

To miejsce należy koniecznie odkazić...myślę, że OW da radę.
Ewciu octan wapnia, tak? żebym dobrze zrozumiała