Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 18:42, 29 cze 2020

Zaczęłam coś robić i lunęło...

Kostki coraz mniej

Teraz tylko to obsadzić.
Ale nie do końca wiem czym i jak
Kasya 19:07, 29 cze 2020

Juzia napisał(a)
Zaczęłam coś robić i lunęło...

Kostki coraz mniej

Teraz tylko to obsadzić.
Ale nie do końca wiem czym i jak

Tam cień czy słońce ?
Juzia 20:19, 29 cze 2020

Kasya napisał(a)

Tam cień czy słońce ?

Słońce tylko jakoś od 11 do może 14...
I to jeszcze nie na całości.

AnnaCh 22:17, 29 cze 2020

U mnie leje jak ostatnio zawsze jak tylko wychodzę coś zrobić
Mam 123 m na 4 osoby, wystarczająco.
Na górze dwa pokoje dzieci, nasza sypialnia i łazienka, na dole pralnio-kotłownia, spiżarka pod schodami, kuchnia, salon i gabinet M. Całe szczęście, że nie mam garażu, wiata na samochody starcza.
Od dłuższego czasu pozbywam się szybko wszystkiego co mi niepotrzebne, oddaję, albo sprzedaję, wyrzucam. Moja teściowa za to gromadzi wszystko, cały wielki dom zawalony, strych, budynek gospodarczy ze strychem, masakra...
Juzia 00:04, 30 cze 2020

AnnaCh napisał(a)
U mnie leje jak ostatnio zawsze jak tylko wychodzę coś zrobić
Mam 123 m na 4 osoby, wystarczająco.
Na górze dwa pokoje dzieci, nasza sypialnia i łazienka, na dole pralnio-kotłownia, spiżarka pod schodami, kuchnia, salon i gabinet M. Całe szczęście, że nie mam garażu, wiata na samochody starcza.
Od dłuższego czasu pozbywam się szybko wszystkiego co mi niepotrzebne, oddaję, albo sprzedaję, wyrzucam. Moja teściowa za to gromadzi wszystko, cały wielki dom zawalony, strych, budynek gospodarczy ze strychem, masakra...

U nas dzisiaj zaczęło dopiero padać, a teraz leje ostro. Ale wcześniej parę dni było upalnych to też się nie dało za dużo zrobić.
Wykopałam trochę roślin i zostały... takie rzucone na piach

tulucy 06:26, 30 cze 2020

Ja z chomików raczej dom wielki, wszędzie szafy, bo lubię mieć schowane na wierzchu wiadomo, książki, ale część już za szkłem, żeby się nie kurzyło.
U mnie tona przydasiów kuchennych. Niektóre rzadko, ale jednak używane.
Kasya 07:08, 30 cze 2020

Juzia napisał(a)

Słońce tylko jakoś od 11 do może 14...
I to jeszcze nie na całości.

A chcesz cos wyższego czy niższe ?
Może hostowo, z tylu większe z przodu mniejsze i paprocie

Albo ze 2 -3 cisy w hakone all gold ?
Iwonka 07:20, 30 cze 2020

Przeczytałam dyskusję metrażową z ostatnich stron, wiesz, że mam ostatnio podobne marzenia do twoich. Mniejszy dom, bardziej funkcjonalny. Ogród też taki do ogarnięcia, ale od początku mój, przemyślany i na płaskiej działce. Bo już wiem co mi w duszy gra.
Po co mi altana, taras i balkon. Altana za daleko od domu, taras za mały, balkon tylko na pranie. Salon 45 metrów spełnił swoją rolę, Był bawialnią dla maluszków, miejscem szalonych imprez 30 latków. W tym roku ostatnia 18-stka i może ktoś chętny przygarnie mój salon
Z wiekiem potrzeby się zmieniają, chcę mniej. Po co mi kilometry podjazdu na samochody, beznadziejne nasadzenia wzdłuż długiego domu. Tylko obrabiam te miejsca i nie cieszę się ich widokiem. Ech pomarudziłam z rana Jakoś mi lżej.
Będę tu częściej, nie wiem dlaczego widzę twój wątek po raz pierwszy A taki fajny jest
Kawa 08:15, 30 cze 2020

Józia jakbym mogła to też trochę mniejszy dom bym miała
u mnie rodzice - mają swoją część tzn 2 pokoje i łazienkę , na dole salon i kuchnia z jadalnią i nie wyobrażam sobie tu mniejszej powierzchni
na górze 3 pokoje garderoba i łazienka no i tu pokoje przynajmniej 2 mogły być mniejsze
każdy coś ma z czego jest niezadowolony ale jak to mówią
pierwszy dom buduje się dla wroga drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie

mnie pozostaje ten dla wroga hahhahah
i chociaż teraz dom bym zmieniła to tej wiochy już nie

u mnie leje codziennie po południu
nic nie mogę robić
Mgduska 08:30, 30 cze 2020

Mnie wkurza, że każdy metr domu mógłby być ogrodem i to tym kawałkiem, który oddalałby mnie od sąsiadów