Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

mrokasia 09:50, 14 maj 2024

No tego cięcia to Ci nie zazdroszczę, sama mam sporo...
Ale za to efekt masz potem znakomity .
Trzymam kciuki co by ćma nie doleciała!
Juzia 10:07, 14 maj 2024

mrokasia napisał(a)
No tego cięcia to Ci nie zazdroszczę, sama mam sporo...
Ale za to efekt masz potem znakomity .
Trzymam kciuki co by ćma nie doleciała!

Przyszłam na Ogrodowisko za Danusinym nie tylko bukszpanowym... widać chyba teraz
Mój się powinien nazywać nie tylko kulkowy.... hahahaha!

Nie doleci! Będę dmuchać coby miała pod wiatr
Kontonaogrod 12:49, 14 maj 2024

Juzia cudnie masz! Chyba bym nie chciała tego sprzedawac??? wychuchane ze hoho i fajnie zrobione. Brzozy wielkie, rondo mega, buksy nie zjedzone (zazdro! moje zostają tutaj bo mi się nudzi wieczna walka)

fajne kolory
Margo2 15:07, 14 maj 2024

Rewelacyjne rondo.
Pięknie to wygląda.
U mnie buksy prawie zjedzone przez ćmy, ale na razie nie robię oprysku, bo zauważyłam, że ptaki zjadają te larwy
W którymś odcinku GW pokazywali ogród pełen bukszpanów i pan powiedział, że od jakiego czasu już nie robią żadnych oprysków właśnie z tego względu. Bukszpany wyglądały rewelacyjnie.
Ptaki nauczyły się zjadać to cholerstwo i kłopot się rozwiązał.
U mnie na razie postęp niszczenia jakby się zatrzymał, czyli może to działa. W razie czego mam przygotowane już cisy na wymianę, ale jeszcze czekam.
Tylko nie wiem kiedy zrobić cięcie, żeby nie osłabić cisów. Może jak już zaczną wypuszczać nowe listki?
Juzia 16:54, 14 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Juzia cudnie masz! Chyba bym nie chciała tego sprzedawac??? wychuchane ze hoho i fajnie zrobione. Brzozy wielkie, rondo mega, buksy nie zjedzone (zazdro! moje zostają tutaj bo mi się nudzi wieczna walka)

fajne kolory

A ja bardzo chcę się tego pozbyć
Ciągnie mnie na wieś.. hahaha!
Juzia 16:59, 14 maj 2024

Margo2 napisał(a)
Rewelacyjne rondo.
Pięknie to wygląda.
U mnie buksy prawie zjedzone przez ćmy, ale na razie nie robię oprysku, bo zauważyłam, że ptaki zjadają te larwy
W którymś odcinku GW pokazywali ogród pełen bukszpanów i pan powiedział, że od jakiego czasu już nie robią żadnych oprysków właśnie z tego względu. Bukszpany wyglądały rewelacyjnie.
Ptaki nauczyły się zjadać to cholerstwo i kłopot się rozwiązał.
U mnie na razie postęp niszczenia jakby się zatrzymał, czyli może to działa. W razie czego mam przygotowane już cisy na wymianę, ale jeszcze czekam.
Tylko nie wiem kiedy zrobić cięcie, żeby nie osłabić cisów. Może jak już zaczną wypuszczać nowe listki?

No ile można pryskać? U mnie bukszpany aż białe od miodówki. Chyba też oleję

Z zasady cisy tnie się jak bukszpany... jak młode przyrosty zrobią się ciemne Ale ja tnę jak mam czas i jak pogoda jest dobra na cięcie... bo inaczej bym się nie wyrobiła. (często i tak się nie wyrabiam )
Narsilia 11:05, 15 maj 2024

Juzia jak Ty masz pięknie tutaj czas na dluższa lekturę ale wieczorami jak dziecko będzie spać to będę wracać do Ciebie i czytać i oglądać , pięknie, zielono soczyście i dzięki Tobie upewniłam się już na 100 procent że bordo z zielenią to jest boskie połączenie.
Juzia 11:32, 15 maj 2024

Narsilia napisał(a)
Juzia jak Ty masz pięknie tutaj czas na dluższa lekturę ale wieczorami jak dziecko będzie spać to będę wracać do Ciebie i czytać i oglądać , pięknie, zielono soczyście i dzięki Tobie upewniłam się już na 100 procent że bordo z zielenią to jest boskie połączenie.

Wszystkie kolory w ogrodzie pięknie wyglądają, bo zieleń pasuje do wszystkiego Tak natura pokazuje!!! Ja się kłócić z nią nie będę

Dzięki za pochwały!

Czytać wszystkiego się nie da... bo nudno ... jak masz jakieś pytania to wal śmiało
Kasya 12:01, 15 maj 2024

Kulki i kuleczki
Dopieszczone na maxa
edi75 12:41, 15 maj 2024

Juzia napisał(a)

Tu jest jakby luksusowo