Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Makao 00:01, 20 kwi 2025

To dobry pomysł Magara. Z chęcią dorzucę cegiełkę do łąki Justi.

Zerknąłem na skład tej łąki ruderalnej. Ciekawa jest.
Rojodziejowa 00:16, 20 kwi 2025

Z tej mieszanki ruderalnej mam swoje nasiona ślazu dzikiego. A krwawnika w różnych kolorach mogę pozbierać w tym sezonie.Zastanawiam się, czy orliki by się nie sprawdziły? Sieją się mocno.
sylwia_slomc... 00:20, 20 kwi 2025

Widzę, że wysiewasz Ruderalną dosiałam w ubiegłym roku do tej mojej, zobaczymy czy na nieprzygotowanym terenie jako wsiewka cokolwiek nowego mi się pojawi....
Podejrzewam, ze gdybym teraz tą moją uprawiła to bank nasion łąki kwietnej jaki przez te wszystkie lata w nią zapodałam mógłby obfitością zaskoczyć. Ale raz, że niczym już tam się nie wjedzie o uprawy, dwa nie ma jak podlewać a jest już koszmarnie sucho, trzy, nawłoć by pewnie była pierwsza, bo jej bank też tam jest, cztery najważniejsze, bardzo by mi było szkoda niszczyć wszystko co już w niej rośnie typu trawy, sadźce, astry, narcyzy, liliowce, irysy i wiele innych. Moja już taka zostanie, ale te łączki z mieszanek co na świeżo uprawione siałam przed chatką były cudne. Będę Twojej oczekiwała z niecierpliwością
sylwia_slomc... 00:23, 20 kwi 2025

Juzia napisał(a)

Gdzie?!?!?

A dziś to mogę odpisać, że w koszyczku ze święconką
Juzia 09:41, 20 kwi 2025

Magara napisał(a)
Juzia, jak Tobie nasion na łąkę brakuje to może zamelduj wszem i wobec? Każdy coś pozbiera u siebie Tylko dobrą instrukcję zbierania trzeba by zapodać
Nasiona na łąkę są w diabła drogie. Co w nich jest nie wiem. Jeszcze nie dojrzałam do tematu chociaż plan mam

Już zamówiłam
Tylko mężaty nie wie ile..... Hahahha!

Na waciki nie wydaję, to sobie łąkę mogę kupić, nie?
Juzia 09:42, 20 kwi 2025

Makao napisał(a)
To dobry pomysł Magara. Z chęcią dorzucę cegiełkę do łąki Justi.

Zerknąłem na skład tej łąki ruderalnej. Ciekawa jest.

To jak w przyszłym roku bym płakała, że łąka słaba.... to będzie prosić o nasiona

Juzia 09:45, 20 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Z tej mieszanki ruderalnej mam swoje nasiona ślazu dzikiego. A krwawnika w różnych kolorach mogę pozbierać w tym sezonie.Zastanawiam się, czy orliki by się nie sprawdziły? Sieją się mocno.

Orliki mam u siebie... ale mi zanikają.
Ale jak coś wyjdzie to nasiona pozbieram

A ślaz dziki to jakiś inny niż te wszystkie malwy co kwitną po wioskach???
Jeszcze nie obczajałam tematu... a malwy różnokolorowe to moje marzenie... ale chyba nie w łące?

Juzia 09:48, 20 kwi 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że wysiewasz Ruderalną dosiałam w ubiegłym roku do tej mojej, zobaczymy czy na nieprzygotowanym terenie jako wsiewka cokolwiek nowego mi się pojawi....
Podejrzewam, ze gdybym teraz tą moją uprawiła to bank nasion łąki kwietnej jaki przez te wszystkie lata w nią zapodałam mógłby obfitością zaskoczyć. Ale raz, że niczym już tam się nie wjedzie o uprawy, dwa nie ma jak podlewać a jest już koszmarnie sucho, trzy, nawłoć by pewnie była pierwsza, bo jej bank też tam jest, cztery najważniejsze, bardzo by mi było szkoda niszczyć wszystko co już w niej rośnie typu trawy, sadźce, astry, narcyzy, liliowce, irysy i wiele innych. Moja już taka zostanie, ale te łączki z mieszanek co na świeżo uprawione siałam przed chatką były cudne. Będę Twojej oczekiwała z niecierpliwością

Ja myślę, że skończy się tak jak u Ciebie Ale wcale bym nie płakała z tego powodu, bo Twoja łąka jest cudowna!
Nawet jak morze kwiatów będzie tylko jeden sezon, to będzie ok. Nie muszę mieć łąki jak z obrazka na paczce mieszanki
Juzia 09:51, 20 kwi 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

A dziś to mogę odpisać, że w koszyczku ze święconką

Ale chyba nie prawdziwe???
Rojodziejowa 10:17, 20 kwi 2025

Chyba to samo, tylko chyba kolor intensywniejszy niż tego na łąkach.
To jest wieloletnie.