Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 10:32, 18 lip 2025

Magara napisał(a)
Juzia, ładnie masz Kwitnąco i porządeczek ogólny
Trochę Ci się dziwię, że chcesz to, co sama stworzyłaś porzucić, a trochę Cię rozumiem

Jak byśmy się do wszystkiego tak przywiązywali to nie byłoby rozwoju.
Nie lubię stagnacji Szybko się nudzę. Plus chcę sadzić więcej drzew Najlepiej owocowych
Kontonaogrod 10:38, 18 lip 2025

Ale masz busz! Pamiętam jak to wszystko sadziłaś. Takie miniaturki a teraz się wylewa i przelewa I ten żwir robi dobrą robotę.

Fundamentów i widoków gratuluję
Juzia 10:44, 18 lip 2025

Polon napisał(a)
Trzeci raz oglądam zdjęcia. Czy Ty masz jakąś trawę, czy wyłącznie rabaty i ścieżki?
Bardzo przyjemnie musi być usiąść sobie na ławeczce albo tarasie i podziwiać otoczenie.
Jakże inne jest nowe miejsce, ale tam ta daleka perspektywa to inny, ale też kojący widok . Im częściej patrzę na takie miejsca, tym bardziej “dusi” mnie działeczka 10 arów. Może kiedyś …

Chyba tylko Magara-Maruda ma w pakiecie i widoki po horyzont i piękne rabaty i jeszcze las

Trawnika nie mam już kilka ładnych lat. Najgorsza zielenina do utrzymania na piaskach.

Ostatnio nie mam czasu na siedzenie na ławeczkach. Ogród podziwiam tylko przez okno albo jak muszę zrobić coś pilnego ( dzisiaj zaczynam cięcie lawendy, bo nie uśmiecha mi się pielenie kożucha siewek ze żwiru - raz doświadczyłam i nigdy więcej! )

Nowe miejsce to jak nowe życie! Zupełnie co innego. Tam nie będzie już tak, że MUSZĘ coś zrobić w ogrodzie. Totalny luz

To ja mam 9 arów! Też się już duszę...
Juzia 10:49, 18 lip 2025

Joann napisał(a)
Lawendy przepiękne! Ale musi pachnieć przy tarasie! Moje mają takie gniazda w środku, już chyba ostatni rok ich będzie. Zestarzaly się.

Pachnie! I bzyczy
Moje też już się kładą. Teraz jeszcze przytnę wysoko... mam nadzieję na drugie kwitnienie, ale pewnie nic z tego Wiosną trzeba je ściąć prawie do zera. Odrosną nowe, świeże, młode gałązki... krzaczki będą wyglądały o niebo lepiej. Ja tak odmładzam swoje już któryś raz. Mam bardzo stare lawendy

Juzia 10:52, 18 lip 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Ale masz busz! Pamiętam jak to wszystko sadziłaś. Takie miniaturki a teraz się wylewa i przelewa I ten żwir robi dobrą robotę.

Fundamentów i widoków gratuluję

Nie dość, że sadziłam małe... to jeszcze dzieliłam po roku na jeszcze mniejsze
No ale urosło. W końcu! Teraz mam miejscami za gęsto

Na fundamentach już ściany się robią Zaraz chyba pojadę sprawdzić postępy. Mam tylko nadzieję, że się nie zakopię w błocie
UlaB 11:39, 18 lip 2025

Juzia napisał(a)

Trawnika nie mam już kilka ładnych lat. Najgorsza zielenina do utrzymania na piaskach.

Ostatnio nie mam czasu na siedzenie na ławeczkach. Ogród podziwiam tylko przez okno albo jak muszę zrobić coś pilnego ( dzisiaj zaczynam cięcie lawendy, bo nie uśmiecha mi się pielenie kożucha siewek ze żwiru - raz doświadczyłam i nigdy więcej! )

Nowe miejsce to jak nowe życie! Zupełnie co innego. Tam nie będzie już tak, że MUSZĘ coś zrobić w ogrodzie. Totalny luz

To ja mam 9 arów! Też się już duszę...

Wszystko jak by o mnie, tylko dom w mieście ma jeszcze mniejszą działkę Działka-działka dała mi trochę oddechu. W domu też ostatnio tylko z okna i to co muszę, i to też nie wszystko, bo mi m. zablokował drobną robótkę rabatową przy nowej wiacie na stół (nie może coś dokończyć opaski ).

Dopinguję budowlano.
Juzia 13:04, 18 lip 2025

UlaB napisał(a)

Wszystko jak by o mnie, tylko dom w mieście ma jeszcze mniejszą działkę Działka-działka dała mi trochę oddechu. W domu też ostatnio tylko z okna i to co muszę, i to też nie wszystko, bo mi m. zablokował drobną robótkę rabatową przy nowej wiacie na stół (nie może coś dokończyć opaski ).

Dopinguję budowlano.

Juzia 13:05, 18 lip 2025

Czy to groszek pachnący???
Juzia 13:16, 18 lip 2025

Z kupnej łąki nic nie wzeszło...
Albo wywiało, albo wysuszyło. Zmarnowałam kasę. Miałabym na brakujące świerki Życie

Ale natura nie lubi pustki Na szczęście!!!

Zarosło Szkoda tylko, że większość to Maruna Chyba będę z nią walczyć
Ale póki co... ładnie

Ślaz

Rumian żółty

A to z rumianem i chabrem... fioletowo-różowe to co? Kwiat trochę jak jakiś powój... ale to wysokie.
MagdaLenka 13:47, 18 lip 2025

Juzia napisał(a)

Na fundamentach już ściany się robią Zaraz chyba pojadę sprawdzić postępy. Mam tylko nadzieję, że się nie zakopię w błocie

Zdjęcia! Dużo zdjęć poprosimy!
Uwielbiam budowlane seriale, a w takim dzikim otoczeniu, jak Twoje, to już w ogóle.