Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Patrycja_KG_Lu 19:46, 11 kwi 2026

Nam podwiało i latały takie długie szaliki po podwórku. Szukaliśmy patentów w necie i ten zastosowany pomógł. Polecam. Nie wiem jak szerokie kupowałaś, u mnie wystarczyło wkopać tylko ten brzeg od rabaty.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Kontonaogrod 09:05, 15 kwi 2026

Zakop cały bok, wtedy Ci to uszczelni i nie będzie podwiewać bo nie będzie czego. Dziewczyny dobrze radzą.
Gdzie ta wiosna??
Kontonaogrod 09:06, 15 kwi 2026

LIDKA napisał(a)

To taka niby sieciówka. Mam 3 które odwiedzam. Każdy inny i trochę inny asortyment.to sklepy działające na zasadzie franczyzy.
Jeden u mnie ma dobry dział z roślinami. Grujecznik i i inne takie ratytaski nawet mają.
Jutro pojade zaś po pracy.

dokładnie! u nas to samo, co sklep to co innego - z rośliny, bo artykuły przemysłowe chyba w większości takie same
Kontonaogrod 09:14, 15 kwi 2026

Cudnie Ci kwitnie wiosennie stary ogród A ten ciemiernik to ode mnie może? już ich nie mam wcale, te niger jakoś nie przepadają za gliną tutaj, jedynie orientalne chcą się rozsiewać
April 09:32, 15 kwi 2026

Juzia napisał(a)

Muszę kupić takie kolorki krokusów. Pięknie świecą na rabacie.
Ależ masz roboty ale i frajdy tworzenia w nowym miejscu
Ja też opóźniona w pracach ogrodowych. Pogoda nas nie rozpieszcza w tym roku.
Gosialuk 19:12, 15 kwi 2026

Bardzo ładnie wyglądają te białe krokusiki. Faktycznie świecą na tle kory.
ajka 21:23, 15 kwi 2026

Ale piękne te porozrzucane krokusiki w korze. Świetnie to wygląda. Postanowione, na jesień dokupuję białe
Juzia 19:47, 21 kwi 2026

Krokusiki to jest to na co czekam najbardziej po zimie
Ale szybko w tym roku przekwitły. Późno wystartowały, bo dopiero jakoś w połowie marca... i jak było słonecznie to kilka dni i po krokusach. Buu

Teraz mam najgorszy czas, bo prawie nic nie kwitnie oprócz kilku tulipanów, hiacyntów i niedobitki ciemierników
Szafirki dopiero zaczynają.

Nuda
Juzia 19:50, 21 kwi 2026

April napisał(a)

Muszę kupić takie kolorki krokusów. Pięknie świecą na rabacie.
Ależ masz roboty ale i frajdy tworzenia w nowym miejscu
Ja też opóźniona w pracach ogrodowych. Pogoda nas nie rozpieszcza w tym roku.

Z robotą się chwilowo nie wyrabiam.
Drugi ogród ciągle nie ogarnięty. Nawet rozchodniki nie przycięte...a już sporo urosły
U nas też pogoda nie sprzyjała. A teraz jak jest w miarę ciepło, to mam inne zajęcie
Juzia 19:52, 21 kwi 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Cudnie Ci kwitnie wiosennie stary ogród A ten ciemiernik to ode mnie może? już ich nie mam wcale, te niger jakoś nie przepadają za gliną tutaj, jedynie orientalne chcą się rozsiewać

Ten ciemiernik to jedyny który kupiłam.... i bardzo słabo rośnie, ale ciągle się rozsiewa
I po nie wiem ilu latach w końcu siewki zaczęły kwitnąć. Nawet sobie kilka zabrałam do nowego ogrodu i chyba nawet jeden zakwitnięty mam