Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Joku 21:26, 13 lip 2011

Witaj Safoya. Przepiękne zdjęcia robisz. Krzaczki róż bardzo zadbane, listki żywozielone i błyszczące. Zwróciłam uwagę na maleństwo obsypane pączkami rosnące chyba w metalowej osłonce, na zdjęciu powyżej Boule de Neige. Znasz jej nazwę?
Safoya 22:04, 13 lip 2011

Bardzo wam dziękuję

Witaj Safoya. Przepiękne zdjęcia robisz. Krzaczki róż bardzo zadbane, listki żywozielone i błyszczące. Zwróciłam uwagę na maleństwo obsypane pączkami rosnące chyba w metalowej osłonce, na zdjęciu powyżej Boule de Neige. Znasz jej nazwę?

Joku niestety róże, które mam w donicach to minitury z lidla bez nazwy. Owszem są piękne i zapłaciłam za każdą około 7 zł. Miałam kwitnące róże zimą Na pewno jeszcze będą.
tyna 22:10, 13 lip 2011

jestem zachwycona widokami ze wzgórza, niesamowite "zamglone" klimaty ......
nie kasuj......plissss
an_tre 22:18, 13 lip 2011

Safoya Cudowne te Twoje fotki ogląda się z zapartym tchem niesamowity klimat
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Safoya 22:56, 13 lip 2011

Dziękuję
Postaram się na razie nie kasować.
Gardenarium 22:57, 13 lip 2011

Sebek myślałam między innymi o robinii umbraculifera, ale nie wiem czy nie umarznie. Piękna jest.

Ależ nigdy w życiu, nie sadź, to chwast i marznie, Wypada pół korony i już po drzewie.
Już dawno się przekonałam że nie warto. Bardzo późno puszcza liście, strasznie śmieci jesienią, a byle przymrozek i liście wiszą smętnie, jest kruche - łamie się podczas burzy i wymarza. Poza tym rośnie strasznie, a cięcie tych gałęzi może bardzo poważnie zranić nasze ręcę. Wiem, bo miałam z tym przygodę. Wbrew pozorom nie jest wcale małe, korona nie cięta potem jest nie do ogarnięcia.
Lepiej klon posadzić, albo wiśnie tę co ja mam, też Umbraculifera

Instagram Ogrodowiska
hanka_andrus 23:04, 13 lip 2011

Też jestem za tym ,żeby myśleć o tym na wstępie ,kto będzie opiekował się danym egzemplarzem,i czy nie sprawi mu to trudności.
Safoya 23:43, 13 lip 2011

gardenarium napisał(a)

Sebek myślałam między innymi o robinii umbraculifera, ale nie wiem czy nie umarznie. Piękna jest.

Ależ nigdy w życiu, nie sadź, to chwast i marznie, Wypada pół korony i już po drzewie.
Już dawno się przekonałam że nie warto. Bardzo późno puszcza liście, strasznie śmieci jesienią, a byle przymrozek i liście wiszą smętnie, jest kruche - łamie się podczas burzy i wymarza. Poza tym rośnie strasznie, a cięcie tych gałęzi może bardzo poważnie zranić nasze ręcę. Wiem, bo miałam z tym przygodę. Wbrew pozorom nie jest wcale małe, korona nie cięta potem jest nie do ogarnięcia.
Lepiej klon posadzić, albo wiśnie tę co ja mam, też Umbraculifera

Danusiu już kiedyś Cię pytałam Cieszę się, że mi odpowiedziałaś. O mało ich nie kupiłam! Mam dwie robinie, ale karbowane i właśnie strasznie kruche są. Jesienią wyłamują im się wszystkie przyrosty wiosenno letnie. Liście wyrosły im najpoźniej. Myślałam, że tak ma tylko ten karbowany gatunek. Rozważałam wiśnie, ale miałam okazję zobaczyć piękny dorosły egzemnparz i przeraziła mnie wielkość korony. Posadzę i owszem, ale na granicy. Przepiękne to drzewa. Tutaj na zejściu potrzebuję czegoś mniejszego.
Safoya 23:48, 13 lip 2011

hanka_andrus napisał(a)
Też jestem za tym ,żeby myśleć o tym na wstępie ,kto będzie opiekował się danym egzemplarzem,i czy nie sprawi mu to trudności.

To poproszę listę listę czarno białą Najlepiej posadzić to: ......... Broń Boże nie sadzić tego: .....

Dwa jałowce już wywaliłam
myszorek 00:01, 14 lip 2011

Safoya, jakie Ty cudne zdjęcia robisz!!!!!! (tu wydaję okrzyk zachwytu normalnie) Będę je oglądać jeszcze z 10 razy, tak mi się podobają. Aaa i pięknie wygląda różyczka zółta z lawendami. Wspaniały kontrast i ładny odcień ma ten zółtawy kolor