Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Rumianka 09:49, 20 paź 2015

Nic, tylko siedzieć u Ciebie i próbować wysmienitych przetworów.
paula23 09:59, 20 paź 2015

No no soczek pewnie pyszny
Dominika11 09:59, 20 paź 2015

ja to na ten likierek się zapisuję
dominika_ 10:18, 20 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
ja to na ten likierek się zapisuję

tak obstawiałam
Dominika11 10:20, 20 paź 2015

hahaha
Marga 11:00, 20 paź 2015

Iza, już wiem jak się robi likierek Na youtube znalazłam i faktycznie wszystko razem się miksuje Przywiozę sobie świeżutkich jajeczek i podziałam
Basilikum 14:04, 20 paź 2015

a no widzisz na YouTube mozna wszystko znalezc
ja wczoraj siedzialam Kolo meza ale on tak zajety byl, ze nie smialam pytac Sprobuj z kawa jesli lubisz dla nas to ´kulinarne odkrycie roku

No to coz pozostaje mi rozlac Likier i sok do szklanek i zmykac do ogrodu, mam pol godziny i pogoda ok moze choc kilka cebul posadze
Basilikum 19:33, 20 paź 2015

posadzilam cebulki dla listonosza
a potem po powrocie z miasta cala reszte. Zostly mi 4 cebule czosnkow i nie wiem gdzie je posadzic hmmm
pomysle o tym jutro

Dzis bylo bardzo ogrodowo. Sprzatnelam pomidorowe donice, wysypalam ziemie i poukladalam wszystkie donice i spirali w jednym miejscu. Konewki poszly tez juz na zimowy spoczynek. Wyrwalam troche chwastow przy okazji sadzenia cebul. Przesadzilam kilka roslinek w inne miejsce. Obsadzilam tym co znalazlam w ogrodzie nowa donice przed drzwiami wejsciowymi a stara czeka na wisenne kwiaty. W tej nowej rosnie hebe ze starej, i kawalek bluszczyka. Dosadzilam znalezione w roznych miejsca bratki samosiewki i ta roslinke od sasiadki, ktorej nazwy nie znamy. Popsprzatalam troche roznosci i pochowalam na zime. Pozniej bylam na cmentarzu zbadac sytuacje i posadzic trzmieline. Jak wyrzucalam kwiatki, ktore padly to znalazlam na haldzie gdzie sie wyrzuca rosliny kilka calkiem fajnych i w dobrym stanie egzemplarzy i zabralam je do domu na probe. Posadzilam je na rozsadniku i zobacze co z nich wyrosnie. Ciemno juz sie zrobilo wiec dokladnie nie wiem juz co mam. Tylko wrzosca wiem na pewno ten rosnie juz kolo borowek. Wygladal calkiem zdrowo i dobrze, nie wiem dlaczego go wyrzucili hmmm
hanka_andrus 21:13, 20 paź 2015

Napisałaś, że nie wiesz czemu si e wyrzuca kwiatki na cmentarzu:

Pewnie zmienili wystrój. i te im nie pasowały kolorystycznie.

Dużo zrobiłaś w swoim ogrodzie, nie to co ja- szwendaczka leśna.
Basilikum 21:18, 20 paź 2015

nie no dlaczego to wiem, teraz czas zmian na cmentarzu ale kwiatki z grobu tesciowej laduja prawie zawsze w moim ogrodzie. Wyrzucam tylko takie, ktore wiem, ze juz nic z nich nie bedzie. No i odwrotnie tez czesc roslin, ktore sadze na grobie jest z ogrodu. Czasami wedruja tu i tam kilka razy
Ja tylko nie wiem dlaczego porzadne rosliny sa wyrzucana a nie wsadzane
no dobra torche rozumiem, nie kazdy ma ogrod i nie kazdemu pasuje.
Musze Wam kiedys pokazac moje grobowe kompozycje.