Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

paula23 21:30, 20 paź 2015

Kawał dobrej roboty odwaliłaś

Dominika11 21:31, 20 paź 2015

paula23 napisał(a)
Kawał dobrej roboty odwaliłaś

i to przez duże K
Basilikum 06:22, 21 paź 2015

za to nie bylam na treningu, bo mi juz nogi w ... a w sobote zawody. Chyba czas oswoic sie z mysla, ze dobiegne ostatnia do mety
Anda 08:34, 21 paź 2015

No no, to podzialala pani w ogrodzie Pal licho trening, jakos to bedzie
Dziekuje za zaproszenie, na pewno skorzystam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 08:41, 21 paź 2015

Basilikum napisał(a)
za to nie bylam na treningu, bo mi juz nogi w ... a w sobote zawody. Chyba czas oswoic sie z mysla, ze dobiegne ostatnia do mety
jaka ostatnia, teraz to dopiero masz zaprawę i krzepę
Rumianka 08:48, 21 paź 2015

Po takiej intensywnej pracy nie potrzeba treningu ani siłowni. Mój eM zawsze mówi, że pracując w ogrodzie zaoszczędza się na aerobiku.
Dominika11 08:50, 21 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Po takiej intensywnej pracy nie potrzeba treningu ani siłowni. Mój eM zawsze mówi, że pracując w ogrodzie zaoszczędza się na aerobiku.
o tak, ma chłop rację wystarczy popatrzeć na fotki, jakie same zgrabne babeczki na O. ogrody wyciągają
Basilikum 17:00, 21 paź 2015

no ale do biegania to inna kondycja.
Kiedys bylam na obozie treningowym caly tydzien biegania po Szklarskiej i okolicy, po dwa treningi dziennie. Zaraz po obozie wystartowalismy spontanicznie w zawodach Nodic Walking. Nie wyobrazacie sobie jak nas tylki bolaly, z trzy dnie nie moglismy chodzic a to bylo tylko 5 km. Poprostu do chodzenia potrzeba innych miesni niz do biegania.

Slonko swieci u nas zmykam do ogrodu choc na chwile
Hana75 22:32, 21 paź 2015

Basilikum napisał(a)
nie no dlaczego to wiem, teraz czas zmian na cmentarzu ale kwiatki z grobu tesciowej laduja prawie zawsze w moim ogrodzie. Wyrzucam tylko takie, ktore wiem, ze juz nic z nich nie bedzie. No i odwrotnie tez czesc roslin, ktore sadze na grobie jest z ogrodu. Czasami wedruja tu i tam kilka razy
Ja tylko nie wiem dlaczego porzadne rosliny sa wyrzucana a nie wsadzane
no dobra torche rozumiem, nie kazdy ma ogrod i nie kazdemu pasuje.
Musze Wam kiedys pokazac moje grobowe kompozycje.

Oj jak bym czytała o sobie. Choć u mnie częściej kierunek jednostronny: cmentarz a później na działeczkę. Nic się nie może zmarnować Dwa lata temu przezimowały na działce, przeniesione z cmentarza chryzantemy - podobno jednoroczne. Ależ miałam radochę.

Trzy tygodnie temu wróciłam z wyjazdu Włochy-Austria-Niemcy (Tyrol). Jeszcze jestem pod głębokim wrażeniem pięknych zamków wyrastających na górskich zboczach. To co nie uszło mojej uwadze, to to, że Tyrolczycy uwielbiają pelargonie. Prawie każde okno było przybrane kwiatami i właściwie w 100% były to moje ulubione pelargonie zwisające.
Zapraszam do mnie -sukcesywnie wstawiam zdjęcia.
Pozdrawiam
Hana75 22:39, 21 paź 2015

Basilikum napisał(a)
Podgrzany sok rozlalismy do workow 5-litrowych. Taki worek wklada sie w kartonik.

a to co zostalo po iazdzeniu jablek zabeczkowalismy i bedziemy tym karmic owce.

Tam gdzie byłam Prowincja Vipiteno, jest zagłębie sadów jabłoni.
Jabłonki nie są tak rozłożyste, jak w Polsce. Rosną kolumnowo i najczęściej są przysłonięte specjalną siatką ochronno-cieniującą.
Jabłka bardzo dobre z dość cienką skórką.
Uwielbiam taki świeży soczek. Owszem jest dość drogi ale ten smak jest tego wart