Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Rytla 16:09, 09 gru 2016

Moje dzieci na Mikołaja kokakolowego mówią "krasnal prezentowy".

Mikołaj = święty, pojawia się 6. w nocy z drobiazgami i jest patronem jednego z naszych synków.
A "na gwiazdkę" po prostu każdy daje prezenty tym, których kocha.

Lubimy tradycje obdarowywania, dlatego jeszcze 3 Króli mamy prezentowych. A potem długo nic, więc trzeba się nieźle nagłowić, by każdy dostał to, co ucieszy i posłuzy.
Kasiek 16:12, 09 gru 2016

Dobra, nie powiem mu, niech to zostanie miedzy nami, taka wiesz, tajemnica ...
Basilikum 16:17, 09 gru 2016

Krasnal prezentowy hihih chyba go przejme. Choc ostatnio chyba troche przesadzilam. Mam w grupie Tureckich blizniakow i ich mama jest ateistka. No i oni swietuja Boze Narodzenie i nasciagali sobie zwyczajow jakie i sie odobaja. No i u nich prezenty przynosi Weichnachtsmann (niemiecki odpowiedniko kolowego krasnala) i wrzuca rzez komin. No i tak sobie gadamy z dziecmi ze Dzieciatko a Turcy, ze Weihnachtsmann. N to ja, ze na Bawarii przychodzi Dzieciatko a w Ameryce i Prusah (wg mojego meza wszystko co jest na Polnoc od Dunaju to Prusy)ten pajac (no tak nie powiedzialam) i prawie sie z nimi poklocilam. Ale byli zaparci i dostana prezenty od Weihnachtsmanna, ktory przez komin wlezie.

Basilikum 16:18, 09 gru 2016

Kasiek napisał(a)
Dobra, nie powiem mu, niech to zostanie miedzy nami, taka wiesz, tajemnica ...

on prawie na tych prezentach siedzi hihi
16:28, 09 gru 2016
te lasery na budynkach są super ...pierwszy raz na żywo widziałam na Zamku Królewskim w Warszawie ....byłam zachwycona.....teraz już można sobie takie kupić w necie i na dom takie światełko rzucić

w naszej telewizji w telezakupach widziałam ...tylko wybór obrazu "do rzucania" był kiepski ...takie proste kulki czy gwiazdki nic specjalnego.
Anda 16:36, 09 gru 2016

No przecież każde dziecko wie, że prezenty przynosi Gwiazdor
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 16:36, 09 gru 2016

u nas tez widziaam takie w sklepie i w necie ae ja jaks malo oswietleniowa jestem w domu robie deko a na zewnatrz jakos malo. Choineczke tylko ubieram i metalowe aniolki wystawiam
Rytla 16:38, 09 gru 2016

Anda napisał(a)

a jeszcze jak oglądają Maszę i Niedźwiedzia w oryginale, to wołają Died Maroz!
Basilikum 16:38, 09 gru 2016

Anda napisał(a)

a o tym panu to zapomnialam, on chyba zza wschodniej granicy przylazl
16:44, 09 gru 2016
Gwiazdor jest w Poznaniu ...u nas przynosi Gwiazdka

a ten dziad to zawsze mnie przerażał ...pamiętam te obrazki z lekcji rosyjskiego ...ech jakich to głupot sie człowiek w szkole musiał uczyć ...tyle lat tłukli nam Died Maroz a my jak te tumany nie nauczyliśmy się .....i nic tylko Gwiazdka albo Mikołaj w głowie siedzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies