Z tego co kojarzę i wróciłam do planu na str 5 to jest od wschodu, więc słońce prawie cały dzień będzie. Jasne żurawki odpadają, to może zamiast nich jakieś małe trawki?
Czy któraś z Was będzie może w Bricomarche? Są tam trawy w ofercie:miskant, carex, acorus, pennisetum w cenie 7,99zł no i zastanawiam się czy warto jechac po którąś z tych traw
No i super Hortensję pasują tam jak najbardziej, ale one lubią słońce,zwłaszcza bukietowe, chyba, że zdecydujesz się na ogrodowe, one lubią rosnąć bardziej w polcieniu.
wydaje mi się,że mimo wszystko słonca tam jest za dużo na ogrodowe.
Przeczytałam u Ciebie, ze Ty konczysz na ten rok prace w ogrodzie, u mnie jeszcze trochę potrwają...muszę jedną rabatę jeszcze bardziej ogołocić-cos co dostałam,a wygląda jak nawłoć idzie do wywalenia , na rabacie właściwie nic nie zostanie to tylko ją wypielę, wyrównam i zostawię- chyba,ze uda mi się kupić te nieszczęsne szmaragdy. Nie lubię szmaragdów ze względu an ich stożkowaty kształt...
trzeba trawe posiać, drzewka owocowe posadzić, zrobić ta jedna rabatę, zamontowac obrzeża, korę choc na ta jedną kupić+ do borówek, zrobic kompostownik, jeszcze darń zerwać w jednym miejscu...I to tylko w weekendy będę mogła robić
No to trochę pracy Cie jeszcze czeka, a Teraz jeszcze cały Tydzień upałów zapowiadają,a w taką pogodę nie wiele można.Będę kibicować i postaram się coś pomóż
Wiesz co? Jak masz tam do tych kulek dawać hortki, to raczej bukietowe
Ale ja osobiście zostałabym przy trawach i żurawkach. Możesz jeszcze te tuje podsadzić też trzmieliną np.
Mam też gazetkę z Brico i też się zastanawiam nad tymi miskantami po 7,99 Chyba dziś nie dam rady podjechać, może jutro.
Mam też gazetkę z reala i znowu są szmaragdy w dość dobrej cenie, bo po 11,79 za 80-100 cm. I hortensje bukietowe po 8,99 Chyba dziś do reala podjadę zobaczyć te hortki, bo i tak musze po pampersy Jasiowemu skoczyć