Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Marga 22:57, 26 sie 2015

sarenka napisał(a)

ty chyba wszytskie wątki na Ogrodowisku znasz

Mój wątek śpi to latam po innych i się dokształcam
Karol99 23:07, 26 sie 2015

sarenka napisał(a)

Podoba mi sie

a myslisz,że hortki by pasowały w razie co?
Trawy będe miała, sa wysiane z nasionek to do wiosny powinny podrosnąć akurat, ewentualnie te trawy co mam bym posadziła-jutro zrobie im zdj bo nawet nie wime co to za jedne.

Jutro u mnie szkolenie,a mnie cały dzien nie będzie pewnie

dobrej nocki, i ja uciekam

a miejsce jest tam sloneczne?
AnnaCh 23:27, 26 sie 2015

Karol99 napisał(a)
a miejsce jest tam sloneczne?

Z tego co kojarzę i wróciłam do planu na str 5 to jest od wschodu, więc słońce prawie cały dzień będzie. Jasne żurawki odpadają, to może zamiast nich jakieś małe trawki?
sarenka 23:35, 26 sie 2015

Słońce latem jest do godz 14

Trawki będę miała,ale dopiero w następnym roku więcej.
Te jasne żurawki muszę gdzieś posadzić bo póki co nie mam miejsca ram gdzie cień jest

Kolejną edycja

Mam nasiona ostnicy mocnej,kiedy wysłać ja do doniczek?
paulina_ns 07:04, 27 sie 2015

Ja też polecam danice, mam i są super czasem tylko na wiosnę je przytne, ale one i tak same w sobie są pokroju kulistego.
sarenka 07:07, 27 sie 2015

Paulina i na nią bym chciała się zdecydować

Czy któraś z Was będzie może w Bricomarche? Są tam trawy w ofercie:miskant, carex, acorus, pennisetum w cenie 7,99zł no i zastanawiam się czy warto jechac po którąś z tych traw
paulina_ns 07:11, 27 sie 2015

No i super Hortensję pasują tam jak najbardziej, ale one lubią słońce,zwłaszcza bukietowe, chyba, że zdecydujesz się na ogrodowe, one lubią rosnąć bardziej w polcieniu.
sarenka 07:18, 27 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
No i super Hortensję pasują tam jak najbardziej, ale one lubią słońce,zwłaszcza bukietowe, chyba, że zdecydujesz się na ogrodowe, one lubią rosnąć bardziej w polcieniu.

wydaje mi się,że mimo wszystko słonca tam jest za dużo na ogrodowe.

Przeczytałam u Ciebie, ze Ty konczysz na ten rok prace w ogrodzie, u mnie jeszcze trochę potrwają...muszę jedną rabatę jeszcze bardziej ogołocić-cos co dostałam,a wygląda jak nawłoć idzie do wywalenia , na rabacie właściwie nic nie zostanie to tylko ją wypielę, wyrównam i zostawię- chyba,ze uda mi się kupić te nieszczęsne szmaragdy. Nie lubię szmaragdów ze względu an ich stożkowaty kształt...
trzeba trawe posiać, drzewka owocowe posadzić, zrobić ta jedna rabatę, zamontowac obrzeża, korę choc na ta jedną kupić+ do borówek, zrobic kompostownik, jeszcze darń zerwać w jednym miejscu...I to tylko w weekendy będę mogła robić
paulina_ns 07:24, 27 sie 2015

sarenka napisał(a)

wydaje mi się,że mimo wszystko słonca tam jest za dużo na ogrodowe.

Przeczytałam u Ciebie, ze Ty konczysz na ten rok prace w ogrodzie, u mnie jeszcze trochę potrwają...muszę jedną rabatę jeszcze bardziej ogołocić-cos co dostałam,a wygląda jak nawłoć idzie do wywalenia , na rabacie właściwie nic nie zostanie to tylko ją wypielę, wyrównam i zostawię- chyba,ze uda mi się kupić te nieszczęsne szmaragdy. Nie lubię szmaragdów ze względu an ich stożkowaty kształt...
trzeba trawe posiać, drzewka owocowe posadzić, zrobić ta jedna rabatę, zamontowac obrzeża, korę choc na ta jedną kupić+ do borówek, zrobic kompostownik, jeszcze darń zerwać w jednym miejscu...I to tylko w weekendy będę mogła robić

No to trochę pracy Cie jeszcze czeka, a Teraz jeszcze cały Tydzień upałów zapowiadają,a w taką pogodę nie wiele można.Będę kibicować i postaram się coś pomóż
AnnaCh 08:39, 27 sie 2015

Wiesz co? Jak masz tam do tych kulek dawać hortki, to raczej bukietowe
Ale ja osobiście zostałabym przy trawach i żurawkach. Możesz jeszcze te tuje podsadzić też trzmieliną np.
Mam też gazetkę z Brico i też się zastanawiam nad tymi miskantami po 7,99 Chyba dziś nie dam rady podjechać, może jutro.
Mam też gazetkę z reala i znowu są szmaragdy w dość dobrej cenie, bo po 11,79 za 80-100 cm. I hortensje bukietowe po 8,99 Chyba dziś do reala podjadę zobaczyć te hortki, bo i tak musze po pampersy Jasiowemu skoczyć