Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 11:32, 08 maj 2021

sarenka 12:35, 08 maj 2021

Nie lubię zakupów w ogrodniczych jak goni mnie czas. Nic nie kupiłam bo nie było się kogo zapytać a ludzi dużo,więc wyszłam z pustyni rękoma i czekają mnie zakupu Internetowe i co przyjdzie to będzie
sarenka 16:00, 08 maj 2021

Czy tak wyglądać powinna sesleria jesienna?
Czy ona taka rzadka jest?
Kasia_CS 16:32, 08 maj 2021

sarenka napisał(a)
Czy tak wyglądać powinna sesleria jesienna?
Czy ona taka rzadka jest?

spokojnie, zagęści się - moje tak zwariowały i stłumiły w zeszłym roku szałwie (nota bene jedne z pierwszych moich roślin w ogródku i wizytówkę jednej rabaty), że w zeszłym sezonie mimo dość intensywnego dzielenia i rozsadzenia seslerii szałwie padły totalnie...
sarenka 16:48, 08 maj 2021

Kasiu, ta na zdjęciu to jest i tak najbardziej gęsta...
Jak narazie jestem rozczarowana
Kasia_CS 16:58, 08 maj 2021

sarenka napisał(a)
Kasiu, ta na zdjęciu to jest i tak najbardziej gęsta...
Jak narazie jestem rozczarowana

Od kiedy ją masz? Daj jej szansę
April 17:00, 08 maj 2021

sarenka napisał(a)
Nie lubię zakupów w ogrodniczych jak goni mnie czas. Nic nie kupiłam bo nie było się kogo zapytać a ludzi dużo,więc wyszłam z pustyni rękoma i czekają mnie zakupu Internetowe i co przyjdzie to będzie

U Kalisiaka byłaś w końcu?

Ja też Byłam rano na szczepieniu a potem o dziewiątej, na otwarcie, w ogrodniczym. Kupiłam kolejnego grujecznika. Jak wychodziłam parking był już pełen, choć byłam tylko kilka minut.
MiluniaB 17:48, 08 maj 2021

Tulipanowy mix - prawdziwie wiosenne zdjęcie
sarenka 19:30, 08 maj 2021

Kasia- rok temu posadzona. Dam jej szans
April- byłam w AF. Następnym razem pojadę do Kalisiaka - tam więcej osób, których można coś dopytać. Myślałam,że może jutro mają czynne,ale niestety nie
Milunia- ja nie dzielę tulipanów- pracowałam przy nich kiedyś i uwielbiam każdy kolor i odmianę

2 godziny popracowałam dziś w ogródku. Mam dwie rabaty,które o tej porze już mi się podobają i dwie,które mniej- coś trzeba tu zmienić chce dać tam 2x Kanzan ( nadal nigdzie nie znalazłam szczepionych na odpowiedniej wysokości), przywrotniki też bym chciała tam dać, ale poczekam aż mi podrosną i dadzą się podzielić za rok
Pissardi ani Royal Burgundy też nie widziałam( szukam takiej szczpeinnje na 160 cm)

Trzeba kupić dużo kory do wysypqnia. A może lepiej kupić kompost i nim wyścielić rabatę???

Doradzcie proszę

Drzewa,które dadzą sobie radę w glinie gdzie wiosna woda może trochę dłużej stać to....
Dąb green Dwarf
Co jeszcze?
Graby? To może fastigiate bym tam dala.

Donica przy tarasie enie wiadomo kiedy
Płyty,kostka przy warzywniku ( plus 2 skrzynie) nie wiadomo kiedy
kasia1 07:41, 09 maj 2021

Masz Madziu aż tak ciężką glinę? U mnie radzi sobie wszystko (do maja gliniane cegły albo plastelina, potem już szpadla do września nie wbijesz). Ba ! Moja teściowa w ogóle nie patrzy, że coś może na glinie może nie urosnąć i sadzi wszystko, co jej wpadnie w oko w szkółce czy katalogu i rośnie
Ja mam dęba czerwonego, Kanzany, Pissardi, Doorenbosy, jabłonki Ole. To tyle na razie z drzew. Owocowe też rosną.