Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 08:12, 09 maj 2021

Kasia, na głębokości nieco ponad szpadel jest już ciężko mi doły kopać. Jest glina taka żółta i sina. Póki co odpukac wszystko rośnie. Ja też sadzę nie patrząc za byna warunki glebowe, dlatego też drogich roślin nie kupuje bo byłoby szkoda.
Agatorek 10:11, 09 maj 2021

Magda, poczytaj na tej stronie o drzewach lubiących (tolerujących ) wodę.

Dodałabym jeszcze brzozy.
sarenka 10:19, 09 maj 2021

O, dzięki Agnieszka . brzozę mam jedną, bardzo albo rosną tuje przy niej rosn, ale mam nadzieję,że jakoś dadzą radę i tuje i hortki.

Może na grujecznika bym się skusiła w takim razie ...
sarenka 12:56, 09 maj 2021

Ewidentnie brakuje tu drzew, posadziłam Obiele, bez czarny Eva, ale ich narazie nie widać za bardzo. No czekam aż te Kanzan znajdę...
Tam taki ząb jest, bo tyle rabatę poszerzam, chce przesunąć Red baron a i limelight do przodu, a żurawki wylatują, przychodzę do zieleni

A czy na słońcu poradzi sobie brunnera? Chciałam dać ja koło domu,tam latem jest słońce od rana do około 13 pewnie
Agatorek 20:35, 09 maj 2021

Myślę, że powinna sobie poradzić, to tylko kilka godzin, a nie cały dzień.

Tutaj rzeczywiście brakuje wyższych elementów
edi75 12:59, 10 maj 2021

Zapraszam
sarenka 13:09, 10 maj 2021

Agatorek, dziś chce jechać do ogrodniczego,może znajdę te Kanzan, brunnery, bodziszki, floksy...
Najbardziej podobają mi się aktualnie byliny liściaste, ale które dadzą sobie radę w pełnym słońcu nie wiem.

Edyta - dziękuję
Agatorek 16:41, 10 maj 2021

Magda, a tawuły? To w sumie nie byliny, ale ładnie kwitną.
sarenka 18:29, 10 maj 2021

Agatorek parę tawuł, ale to nie ta wielkość liścia co mi się podoba

Byłam w ogrodniczym, ceny z roku na rok wyższe
Były Kanzan, ale nie wiem czy tak powinno wyglądać, czy się zagęści- więc nie wzięłam

Gumball-niestety odpuszczę
Był Platan Alephen's globe

Kupiłam jedynie grujecznika już mam dla niego miejsce i to drugie drzewo o ciemnych liściach, teraz chce zielone tylko.

Nie mam drzewa na przeciwległy brzeg tej rabaty ze zdjęcia ( część na górce)- wydaje mi się, że jeśli posadzilabym tam Royal Burgundy to czy za ciemno nie będzie???

Nadal nie mam nic na rabatę przy podjeździe
Nie mam też na rabatę która jest na przeciwko salonu - jeśli nic nie znajdę to posadzę 3 graby fastigiata, choć myślałam o dwóch drzewach tak żeby w przyszłości hamak lub ławeczka mogła pójść między nie

Jeszcze 3 przylaszczki kupiłam

Jutro może do innej szkółki pojadę, tylko gdzie szukać... na Głębocka trochę daleko żeby jechać, więc chyba Kobyłka zostaje
Agatorek 18:40, 10 maj 2021

Wykupicie wszystkie grujeczniki z Mazowsza .
Ładny okaz kupiłaś

Ja akurat lubię ciemniejsze liście drzew, więc się nie wypowiem odnośnie Royal burgundy