Potrzebuje pomocy- mam parę pytań...
1. jakie drzewa, ale szczepione ewentualnie takie,które nie rosną do 10-20 metrów - ruszają szybko na wiosnę ?
2. Do hortensji i miskantow jakie drzewo będzie pasowało- Royal Burgundy, Judaszowiec Avondale czy może jakieś owocowe nie rozłożyste?
A może Kiku shidare taka szczepiona na około 1,8-2m?
Jeszcze Kojou-no-mai widzę,że jest na stanie więc w razie co też, sadzonka około 60-80 cm i nie wiem jak ona szybko rośnie.
3. Mam taki fragment działki, gdzie chwasty są nie do ogarnięcia- pielenie,wyłożenie kartonami i wysypanie korą niewiele pomaga, ostatnio zadziałania herbicydem, więc może to coś da... Fragment ten jest na długości około 15 metrów, są tuje przy ogrodzeniu ( za siatka powstanie dom niedługo) a fragment do zagospodarowania ( lub pozostawienie pustego może) ma 2 metry a potem rosną borówki... Pytanie brzmi czy to obsadzać, ale tak żeby ewentualnie można było tamtędy spacerować czy lepiej nie- jeśli tak to czym żeby borówek za bardzo nie zasłoniło.
Zdjęcie dodam,ale proszę go nie cytwac bo będę chciała je usunąć. W tym roku jeszcze nie piekłam, myślę,że dziś zacznę
.