Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

AnnaCh 08:30, 17 mar 2016

anka_ napisał(a)
Taką do wysiewu też powinno się zdezynfekować, w piekarniku lub na parze. Bo poza pleśnią można sobie zafundować ziemiórki.
Serio? To dziewczyny pisały na forum, żeby kupić do wysiewu, albo zdezynfekować tą zwykłą. Ja tylko powtarzam to co wiem z forum

Miskant to może być Morning Light lub Gracilimus, te chyba najbardziej popularne
anka_ 08:48, 17 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Serio? To dziewczyny pisały na forum, żeby kupić do wysiewu, albo zdezynfekować tą zwykłą. Ja tylko powtarzam to co wiem z forum

Ja jednej partii ziemi do wysiewu nie zdezynfekowałam i pojawiła się pleśń (siewki zaczęły mi padać), a któraś z dziewczyn pisała o ziemiórkach.
Ale ja ręki do siewu nie mam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sarenka 08:51, 17 mar 2016

Musze zapytać mamy,ale ja nigdy.nie widziałam by do piekarnika ziemię wstawiala

Myślałam, że deski na warzywniki się kupi,ale mąż uważa, że za wcześnie, żeby deski wyschly i.ziemia u nas tez.może przed latem się doprosze....
AnnaCh 08:51, 17 mar 2016

A ja do siewu w tym roku pierwszy raz kupiłam pod wpływem forum. Zawsze siałam w takiej zwykłej i wszystko rosło
AnnaCh 08:52, 17 mar 2016

Przypomniałaś mi o deskach, też powinnam zamówić i do tego na stelaż do drewutni Dzięki.
lindsay80 09:10, 17 mar 2016

Tylko nie kupuj z Substrala, strasznie marna jakość, musiałam przesiewać i prawie pół worka stanowiły badziewia, które trzeba było odrzucić, potem kupiłam Kronon i super
sarenka 09:14, 17 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Przypomniałaś mi o deskach, też powinnam zamówić i do tego na stelaż do drewutni Dzięki.

Aniu,a Ty czym malowałaś? Nie pamietam jaki kolor Twoje maja te co juz masz??

Oświećcie mnie- Miskanty to przez kłacza się rozmnaża- bo oglądam na allegro i 1 kłącze to od 5zł w górę cena jest. To normalna cena?
sarenka 09:15, 17 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
Tylko nie kupuj z Substrala, strasznie marna jakość, musiałam przesiewać i prawie pół worka stanowiły badziewia, które trzeba było odrzucić, potem kupiłam Kronon i super

Zapiszę sobie- dzieki!

Lindsay-widzę, że jakiś czas temu zmieniłaś avatar i teraz ciężko mi się przyzwyczaić

Ania- dzieki za podanie nazw Miskantów!
iwka 10:00, 17 mar 2016

sarenka napisał(a)

Aniu,a Ty czym malowałaś? Nie pamietam jaki kolor Twoje maja te co juz masz??

Oświećcie mnie- Miskanty to przez kłacza się rozmnaża- bo oglądam na allegro i 1 kłącze to od 5zł w górę cena jest. To normalna cena?
ja mam słabe doświadczenia z miskantami z kłączy, bardzo słabo i rosły. Ceny niby kuszące ale za 10 kupisz ładną ukorzenioną sadzonkę, którą za rok można podzielić. Z tych kłączy to kilka listków wyrosło i potem gdzieś zaginęło w tłumie
sarenka 10:03, 17 mar 2016

iwka napisał(a)
ja mam słabe doświadczenia z miskantami z kłączy, bardzo słabo i rosły. Ceny niby kuszące ale za 10 kupisz ładną ukorzenioną sadzonkę, którą za rok można podzielić. Z tych kłączy to kilka listków wyrosło i potem gdzieś zaginęło w tłumie

Czyli lepiej kupić w markecie lub ogrodniczym - dobrze wiedzieć bo jednak mało wiem