Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 09:21, 06 maj 2016

Tulipany zmieniły jeszcze kolorek
sarenka 09:32, 06 maj 2016

Ania- słońce przy tarasie jest cały czas. Fanie byłoby mieć kiedyś zadaszony taras o nie da rady na niego wyjśc do godz 17-18 :/

Ania- mąz robi ile może,ale on jest jeden, do tego pracuje, więc nie zawsze ma czas. Pewnie musiałabym specjalna firme zawołać, żeby mi to w 1-3 dni ogarnęła,ale kasy szkoda

Paulina- ciężko już, ciężej niz w pierwszej ciąży.

Zastanawiamy się czy robic skrzynie- bo nie ma mąz kiedy tez za bardzo- czy tunel foliowy kupic (to droższa opcja). Wiecie może kto ma na forum takie tunele? To bym sobie poogladała.
sarenka 16:48, 13 maj 2016

Zastanawiam się czy wizualnie będzie ok jeśli na rabate.do Tuj Danica i żurawek dosadze tawulki?
3 X Danica potem 3x Tawulki i 3x Danica
Między poszczególnymi krzewami po 2 żurawku
Ma to sens????

I drugi ogrodowy problem :
Jaką szerokość rabaty Tuj Szmaragd szerokość zostawić? jak tuje podrisna chciałabym posadzić tam azalie, teraz za małe tuje są i słońce zbyt silne.

Pomożecie?
zoja 16:53, 13 maj 2016

sarenka napisał(a)

I drugi ogrodowy problem :
Jaką szerokość rabaty Tuj Szmaragd szerokość zostawić? jak tuje podrisna chciałabym posadzić tam azalie, teraz za małe tuje są i słońce zbyt silne.

Pomożecie?

Ja sadzilam brabanty tak: 70cm od plotu. Co 65cm od siebie i 1m od nich hortensje bukietowe.
Moj cel to zwarty zywoplot. Jakby sie okazalo ze hortensje sa za duze zamierzam ciac.
sarenka 17:48, 13 maj 2016

zoja napisał(a)

Ja sadzilam brabanty tak: 70cm od plotu. Co 65cm od siebie i 1m od nich hortensje bukietowe.
Moj cel to zwarty zywoplot. Jakby sie okazalo ze hortensje sa za duze zamierzam ciac.

Zoja- to ide obejrzeć u Ciebie jak Twój ogród wygląda
Póki co to do posadzenia Azalii jeszcze kawał czasu, a byc może będą to Hortensje....

Zoja- jak bedziesz sadziła hortensje to wtedy bedziesz poszerzać rabatę tuj??
AnnaCh 19:01, 13 maj 2016

Jak chcesz do kulek danica tawułki, to koniecznie golden princess, one też są ładne kuleczki. Ja wzdłuż chodnika do domu mam princeskę żurawkę i berberysa i tak 3 powtórzenia
zoja 21:37, 13 maj 2016

sarenka napisał(a)

Zoja- to ide obejrzeć u Ciebie jak Twój ogród wygląda
Póki co to do posadzenia Azalii jeszcze kawał czasu, a byc może będą to Hortensje....

Zoja- jak bedziesz sadziła hortensje to wtedy bedziesz poszerzać rabatę tuj??

byłaś więc widziałaś - rabata jest szeroka (blisko 2,5 m) - hortensje malutkie ale już posadzone chociaż na zdjęciu może nie widać. Nie będę poszerzać.
sarenka 08:43, 14 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Jak chcesz do kulek danica tawułki, to koniecznie golden princess, one też są ładne kuleczki. Ja wzdłuż chodnika do domu mam princeskę żurawkę i berberysa i tak 3 powtórzenia

Mam dwa rodzaje tawul;ek i musze je przesadzić. Teraz pada u mnie,ale jak przestanie to zrobię zdjęcia to może mi powiesz jakie to są

zoja napisał(a)

byłaś więc widziałaś - rabata jest szeroka (blisko 2,5 m) - hortensje malutkie ale już posadzone chociaż na zdjęciu może nie widać. Nie będę poszerzać.

No niestety wszytskiego nie dałam rady przeczytać :/ Więc chyba na to zdjęcie nie trafiłam
sarenka 08:54, 14 maj 2016

Polecicie może jakiś dobry zraszacz??
Bedę wdzięczna bardzo bo ręczne podlewanie nie jest raczej tak skutecznie jak "kręciołek"
zoja 09:00, 14 maj 2016

sarenka napisał(a)

No niestety wszytskiego nie dałam rady przeczytać :/ Więc chyba na to zdjęcie nie trafiłam

To ta co wczoraj korą sypałam - na stronie 101 najaktualniejsze zdjęcia.

edit: ja zraszacza nie mam - latam ze szlauchem i konewką
tylko, że w zeszłym roku miałam mniej...