Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Gardenarium 08:49, 29 maj 2016

Smaragdy zalecam sadzić jako szczelny zywopłot co 60 cm, ale co 55 to już bym głowy sobie nie zawracała i zostawiła.

Instagram Ogrodowiska
Marga 19:16, 29 maj 2016

Sarenka, głowa do góry, nie tylko Ty podejmujesz niewłaściwe decyzje. Takim ogrodnikom amatorom jak my zdarza się to bardzo często niestety. Ja czasami też juz nie mam siły, ale mam cichą nadzieję, że z czasem takich błędów będę robiła coraz mniej
Po poradę odnośnie przekwitłych tulipanów i szafirków też musiałam uderzyć do bardziej doświadczonego ogrodnika. Teściowa zebrała mi nasionka z szafirków, a kwiaty kazała obciąć.
Podoba mi się propozycja Toszki co do posadzenia hortensji, dereni ivory halo (rozjaśniają rabatę) i miskantów ML. Na przód ja bym jeszcze dała tawułę japońską np.Golden Princess
Macham
sarenka 09:14, 31 maj 2016

Następne tuje posadze.juz co 60 cm.

Dziękuję za porady- one są dla mnie bardzo cenne! fakt,że nie odp za często,ale ogólnie bardzo mało się u mnie dzieje

Na pewno wiecie co to- ślimaki? na róży, lawendzie mam.takie coś
sarenka 09:20, 31 maj 2016

Róże zaczynają u mnie kwitnąc
Prócz różowej mam też białą, ale zdj rozmazane wyszło niestety
sarenka 07:15, 04 cze 2016

Nie wiem czy dobrze widać te Hortensje (jedna to Limelight, a druga to Silver Dolar)
Czy cena 19zł za sztukę takiego krzaczka to cena dobra? Zdjęcie jest sprzed miesiąca ....

sarenka 07:22, 04 cze 2016

Nie mam za bardzo pomysłu jak ma wyglądac ta moa hortensjiwa rabata- jakie odmiany wybrać, jakie juz teraz zamówić i jak je potem posadzić...
Póki co to plan mam na
Limelight
Vanille Fraise
Diamantino
Phantom

Pewnie jeszcze jakieś na ten dosyć długi pas by sie przydały??

Wszelkie pomysły jak je usadzić,żeby to miało rece i nogi i aby oczy cieszyło mile widziane- ja co najwyżej mogę się zniechęcić i posadzę byle jak bo brak u mnie wyobraźni i nie umiem tego zaplanować

Bobo bym chciała kupić,ale posadzić pojedyńczo w doniczki
bozga 07:25, 04 cze 2016

W ostatniej chwili zajrzałam bo wychodzę zaraz do pracy . Moim zdaniem sdzonki bardzo ładne i rozkrzewione u podstawy a to jest rzecz najważniesza, zwłaszcza Limelight robi dobre wrażenie. Ja za taka cenę na pewno bym kupiła.
sarenka 07:28, 04 cze 2016

Z traw, któe chciałabym obsadzić Hortensje to
Ostnica
Red Baron
Hakonechoa smukła 'Aureola'

i chyba na tym kończy się moja wiedza na różnych rodzajach traw
sarenka 07:34, 04 cze 2016

bozga napisał(a)
W ostatniej chwili zajrzałam bo wychodzę zaraz do pracy . Moim zdaniem sdzonki bardzo ładne i rozkrzewione u podstawy a to jest rzecz najważniesza, zwłaszcza Limelight robi dobre wrażenie. Ja za taka cenę na pewno bym kupiła.

Dzięki dobra kobieto- Twoje zdanie jest dla mnie ważne
sarenka 16:20, 06 cze 2016

Róże kwitną a lawenda mega wysoka

I plamy na liściach - wiecie co to i jak.z tym walczyć?