Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 13:33, 27 sie 2016

Ania,pewnie tak będzie

Mam rabate wzdłuż domu i powinnam ją zlikwidować bo śnieg na nią z dachu spada. Nie wiem co mogłabym sadzi,, żeby ten śnieg nie połamal
zoja 15:28, 27 sie 2016

Megi
A hity tego sezonu na O. znasz? Jezowki i rozchodniki olbrzymie - to byliny zimujace.
Sa nieklopotliwe
zoja 15:33, 27 sie 2016

Z wlasnych obserwacji widze tez, ze efektowna i nieklopotliwa jest szalwia a ona pasuje do roz - z tych to ja wiosna bede polowac na okrywowa the fairy bo nonstop kwitnie mi od konca maja chyba i totalnie nic jej nie bierze chociaz ja tylko podlewam

Wiecej Ci nie doradze bo u mnie w tym roku to jednorocznych bylo wiecej niz innych
zoja 22:20, 27 sie 2016

Poszukalam zdjec i popatrz:

Tak wyglada moja fairy dzis:

-------

Szalwia przed rozami a przed nia rozchodnik - zdjecie chyba z czerwca:

A tu ten sam fragnent rabaty dzis:

Szalwia scieta a rozchodnik zaczyna kwitnienie. Natomiast jezowka kwitnie juz z drugi miesiac
zoja 22:25, 27 sie 2016

Jutro usune zdjecia jak bedziesz chciala i bede mogla jeszcze edytowac wpis.
Ja polubilam te moje zestawienia i konsekwentnie postaram sie je w wiekszym wymiarze wprowadzic na rabaty - bo teraz to byly testy
zoja 22:29, 27 sie 2016

Piekna obwodke z berberysu admiration masz tutaj - srodkowe zdjecie z zacytowanego wpisu - czerwone kule:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=450#post_2

W ogole jesli chodzi o rabaty z hortensjami w roli glownej to na watku Hortensjada znajdziesz mnostwo inspiracji i podpowiedzi gotowych zestawien Powodzenia
sarenka 17:14, 30 sie 2016

Dziękuję Ci kochana za zdjęcia! Nic nie usuwaj

Faktycznie zapomniałam o jeżówkach i rozchodnikach- mam aż 1 rozchodnik
To może tak będe sadzić,że hortki co te 70 cm,a przed nimi w najniższym piętrze tawułki, żurawki, trawy. No zobacze co mam. Jakoś trzeba będzie to upchnąć,a na wiosnę posadzić.

To pod wpływem Hortensjady zakochałam się w hortkach i zapragnęłam je mieć u siebie Juz dawno tam nie zaglądałam,a szkoda. Muszę to nadrobić jak będe w nocy wstawać
zoja 17:47, 30 sie 2016

Juz bym nie dala rady - chyba tylko 24 godziny jest na edycje wpisu

Oj, jak moglas o jezowkach zapomniec! One tak dluuuugo kwitna za to je bardzo lubie

Hmmm... Ja swoje hortensje co 1m sadzilam, a Ty jeszcze cos o trawach pomiedzy wspominalas - poczytaj jak Twoje hortensje rosna na szerokosc.

wlasnie - zawsze mozna przesadzic
sarenka 19:50, 30 sie 2016

Zoja, zdjęcia dobrze, że zostały

Muszę mamie mojej pokazać te zdjecia liści róży, zey diagnozę postawiła. Jedne róże oddaje bo zmizerniały strasznie,a mamie oddam to ona je uratuje.
zoja 21:08, 30 sie 2016

Ja niestety na różach się nie znam