Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 12:28, 03 mar 2016

Mirko, dzięki, że wpadłaś i napisałaś, jak wysiewasz rozplenicę. W sumie, zrobiłam dokładnie tak samo, tylko folię trzymałam przez jeden dzień, bo wydawało mi się, że ma za mokrą ziemię. Mam spory zapas nasionek, tamte niech się chłodzą na balkonie. A wysieję nowe
Konieczki 13:05, 03 mar 2016

A myślicie że jak pójdę do ogrodu i pozbieram nasionka z rozplenicy to coś wzejdzie?

Gosia wiem ze było o tym w styczniu, ale mi terz naszła ochota na warzywniak - mam prośbę o polecane odmiany pomidorów?
bacowa 06:56, 07 mar 2016

Gosia , aminek skiełkował pięknie , ten od ciebie i ten mój .
Melica ma już 6-7 cm., chyba czas ją popikować, jak myślisz?
AgataP 08:56, 07 mar 2016

Kurcze, dziewczyny zawstydzacie mnie, wszytko Wam pięknie wschodzi. Siejecie tak od niechcenia niczym i bummm rośnie wszystko jak na drożdżach.
Niestety nie mam miejsca na trzymanie wysianych roślinek, a szkoda.
Będę próbować do gruntu.

Gosiu kupiłam sobie czerwoną cynię w odmianie Scarlet Gem, Liliput o kwiatkach od 3-5 cm ale wysokości 55 cm bo wolę wyższe.
Wysieję w kwietniu do takiego styropianowego pojemnika i nakryję lekko uchyloną szybą. Będzie szansa na sukces ? czy może od razu do ziemi?
margaretka3 08:23, 08 mar 2016

Konieczki napisał(a)
A myślicie że jak pójdę do ogrodu i pozbieram nasionka z rozplenicy to coś wzejdzie?

Gosia wiem ze było o tym w styczniu, ale mi terz naszła ochota na warzywniak - mam prośbę o polecane odmiany pomidorów?

Asia, jak spróbujesz, to się przekonasz Ale przede wszystkim rozsiej po rabacie wokół rozplenic i nie plew tam za dużo
O pomidorkach było tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5974-ogrod-od-nasionka-z-widokiem-na-lanckorone?page=128
margaretka3 08:25, 08 mar 2016

bacowa napisał(a)
Gosia , aminek skiełkował pięknie , ten od ciebie i ten mój .
Melica ma już 6-7 cm., chyba czas ją popikować, jak myślisz?

Świetnie! Mój aminek uraczył mnie wczoraj dopiero jednym nasionkiem skiełkowanym, ale liczę, że dziś się już zmobilizuje lepiej

A jak gęsto wysiałaś Melicę? Jak nie ma ścisku, to jeszcze nie Niech ma z 3, 4 listeczki.
margaretka3 08:35, 08 mar 2016

AgataP napisał(a)
Kurcze, dziewczyny zawstydzacie mnie, wszytko Wam pięknie wschodzi. Siejecie tak od niechcenia niczym i bummm rośnie wszystko jak na drożdżach.
Niestety nie mam miejsca na trzymanie wysianych roślinek, a szkoda.
Będę próbować do gruntu.

Gosiu kupiłam sobie czerwoną cynię w odmianie Scarlet Gem, Liliput o kwiatkach od 3-5 cm ale wysokości 55 cm bo wolę wyższe.
Wysieję w kwietniu do takiego styropianowego pojemnika i nakryję lekko uchyloną szybą. Będzie szansa na sukces ? czy może od razu do ziemi?

No... nie do końca tak od razu bummm, troszkę trzeba popilnować
Możesz spróbować trochę nasion wysiać do pojemnika, trochę od razu do gruntu. Przetestujesz, który sposób się u Ciebie lepiej sprawdza.
AgataP 10:04, 08 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

No... nie do końca tak od razu bummm, troszkę trzeba popilnować
Możesz spróbować trochę nasion wysiać do pojemnika, trochę od razu do gruntu. Przetestujesz, który sposób się u Ciebie lepiej sprawdza.

Gosiu Tak Jest
część do pojemniczków i wywiozę do Mamy, niech pilnuje
margaretka3 10:08, 08 mar 2016

Ha ha Wywieźć do mamy...A to ten TRZECI sposób jest najlepszy
ivo 10:13, 08 mar 2016

Jak tu pięknie u Ciebie a trafiłam poprzez Twój avatarek - liatry Mam zamiar posadzić w tym roku i chciałabym coś się dowiedzieć więcej bo widze że pięknie u Ciebie kwitną Jakie masz doświadczenia w uprawie liatry?