Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Agania 14:36, 04 kwi 2016

Magnolia pośrednia Lennei..to moja faworyta...ale łatwo można kupić kota w worku.
07_Rene 20:22, 04 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Rzeczywiście z rana machałaś Ja tam sobie jeszcze spałam
A jak już sie wypsałam, poszłam działać Bo wyspany ogrodnik to skuteczny ogrodnik

Sobota była przepięknym dniem! Cały dzień w ogrodzie. Przekopałam dwie kwaterki na warzywniaku, pomierzyłam od nowa i wytyczyłam ścieżki, bo przez zimę wszystko zdążyło zaróść, wysiałam różne rodzaje rzodkiewek, w tym nowość u mnie: rzodkiewkę strąkową, rzodkiew, różne odmiany szpinaków, bób, skorzonerę, różne sałaty Wzdłuż ścieżki posadziłam hyzop na przemian ze szczypiorkiem czosnkowym. Ścieżki obsieję trawą dopiero wtedy, jak wysieję warzywa, bo teraz wszystko bym zadeptała

Gosiu, Twój warzywnik robi wrażenie
Idziesz z robotą jak burza. Podziwiam.
Alicja169 20:33, 04 kwi 2016

Takie równiutkie zagonki! Chyba linijka była w użyciu. Podziwiam tych wszystkich którzy tak perfekcyjnie dzielą przestrzeń w ogrodzie.

U mnie to "krzywo, prosto, byle ostro"

Gosiu do czego wykorzystujesz hyzop?
aga_podlasie 20:48, 04 kwi 2016

Gosiu, czy siałaś szałwię omączoną?
mira 21:36, 04 kwi 2016

Tez jestem ciekawa hyzopa. Grządki przygotowane super. Ja już obsiałam moje cztery skrzyneczki = hmm pierwsze śliwki robaczywki.

Róże rozkop żeby się nie zaparzyły ale bardzo delikatnie bo pod kopcem są pączki.U mnie upały można rzec.No i forsycje kwitną więc czas na róże.

Te moje to zagadka - niemożliwe żebym ja trawę siała. Może Gabrysia będzie wiedzieć bo chyba od niej to było.

Siałąś Arcydzięgiel? jak wyglądają siewki jeśli masz.

pozdrawiam
AgataP 08:17, 05 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Gosiu, Twój warzywnik robi wrażenie
Idziesz z robotą jak burza. Podziwiam.

Ja pierdziu Gosia, ale roboty machnęłaś... ja przy Tobie to mały Micky
Idę dziś nadrabiać
margaretka3 09:03, 05 kwi 2016

Mój pierworodny właśnie zaczął pisać swój pierwszy w życiu poważniejszy egazamin - sprawdzian szóstoklasisty. Jak dzieci były małe obiecywałam sobie, że ja tam się nie będę denerwować ich egazminami. Obiecanki sasanki... Już bym sama wolała pójść pisać! Tak się denerwuję... Też tak macie?
07_Rene 11:38, 05 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Mój pierworodny właśnie zaczął pisać swój pierwszy w życiu poważniejszy egazamin - sprawdzian szóstoklasisty. Jak dzieci były małe obiecywałam sobie, że ja tam się nie będę denerwować ich egazminami. Obiecanki sasanki... Już bym sama wolała pójść pisać! Tak się denerwuję... Też tak macie?

Nie denerwuj się, bo te egzaminy wszystkie pic na wodę. Trudniejsze jest kodowanie, od tych zadań Moja córka w ubiegłym roku pisała. Dobrze, że go zlikwidowali, bo to tylko zbędny stres dla dzieci, a czasam bardziej dla rodziców

Byłam w szkółce na rozeznaniu, ale przytargałam parę rzeczy, m.in bez czarny Eva

Zgapię od Ciebie pomysł warzywnikowy i też zrobię ścieżki trawiaste między kwaterami Tylko wszystko w wersji mini
sylwia_slomc... 11:49, 05 kwi 2016

A kostrzewę siną też tak można?
margaretka3 11:56, 05 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
oby oby - ja później wstawię fotki u siebie to możesz zajrzeć jak wygladają

Szukałam zdjęć, ale nie znalazłam