Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 21:08, 15 sie 2015

AnnaB napisał(a)
JEST Cudnie widoki masz piękne tylko pogratulować.

Cześć, Aniu!
Widoki to właściwie nie moja zasługa
Założysz wątek?
Dla Ciebie moja ulubiona pelargonia różyczkowa.
margaretka3 21:11, 15 sie 2015

Konieczki napisał(a)
Gosiu jak się spotkamy to poproszę o plan tych nasadzeń. Uroczo to za słabe określenie

Asiu, tylko że ja żadnego planu nasadzeń nie mam. Ot, tak powsadzałam sadzonki, jak mi się wydawało, że powinno być w miarę OK.
Ale mogę to na papier przerysować, tyle że parę rzeczy trzeba poprawić w nasadzeniach. Ale to trzeba obgadać
margaretka3 21:12, 15 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Pięknie.

Dzięki Fajnie, że Ci sie poboda
margaretka3 21:14, 15 sie 2015

renatamama3 napisał(a)

Właśnie o to chodzi ,że przechodzą ,wyrywamy ,wyjścia nie ma ,ostatnio po kilku moich prośbach ,skosił na pewnej długości .pozdrawiam

Ale to niestety zawsze będzie problem, dopóki tego w całości sąsiad nie wyczyści.
Truskaweczki zarezerwuję. 20 to niewiele.
margaretka3 21:18, 15 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Sąsiadka co ma się na przeciwnej górce stawiać ma stromą granicę, którą na wiosnę potraktowała na chwast - ostrężynom nic się nie stało - calutką granicę zarosły, teraz owocują.

To będziesz mieć gdzie nazbierać jeżynek na sok

Ja trzy lata temu znalazłam niedaleko domu polankę z jeżynami. Robiłam mnóstwo soków, tak po ok. 30 litrów w każdym roku. Starczało do następnych wakacji
Astrantia 21:19, 15 sie 2015

Gosiu, choć jak twierdzisz ogrodu u Ciebie jeszcze nie ma, to patrząc na Twoje cudne migawki bylinowe odnosi się wrażenie jakby był od dawna i wszyscy czekamy na ujrzenie całości ogrodu
margaretka3 21:20, 15 sie 2015

Jana napisał(a)
piękne te kwiatuszki, co to?

Krokosomia to moje odkrycie i zuroczenie ubiegłoroczne. W tym roku wysiałam dodoatkowo, żeby mieć jeszcze więcej. A cannę i cynię czerwoną mam pierwszy raz.
margaretka3 21:21, 15 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Na pierwszym zdjęciu krokosomia na drugim canna a na ostatnim cynia

Piątka z plusem!
Szóstka by była, gdybyś podał odmiany
margaretka3 21:36, 15 sie 2015

Astrantia napisał(a)
Gosiu, choć jak twierdzisz ogrodu u Ciebie jeszcze nie ma, to patrząc na Twoje cudne migawki bylinowe odnosi się wrażenie jakby był od dawna i wszyscy czekamy na ujrzenie całości ogrodu

Wiesz, Kasiu, fragmenty pobudzają wyobraźnię Ja na razie cieszę się tymi fragmentami; potrzebuję tego, by iść cały czas do przodu.
Całość to dość duża przestrzeń, rabatki nikną. Obawiam się, że się rozczarujecie.
Astrantia 21:54, 15 sie 2015

margaretka3 napisał(a)

Wiesz, Kasiu, fragmenty pobudzają wyobraźnię Ja na razie cieszę się tymi fragmentami; potrzebuję tego, by iść cały czas do przodu.
Całość to dość duża przestrzeń, rabatki nikną. Obawiam się, że się rozczarujecie.

To będziemy z niecierpliwością czekać, aż Ty i Twój ogród będziecie gotowi