Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

sylwia_slomc... 11:43, 17 sie 2015

A ja pelargonie traktuję jak byliny tylko zimują w mieszkaniu, wiosną je ciacham nawożę i zaczynają pięknie się odmładzać i kwitną wcześniej
sylwia_slomc... 11:47, 17 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Propozycja świetna Miałam nadzieję, że o mnie myślisz
Gwarancji nie daję, ale spróbuję
Fajna wiadomość o tej wyprzedaży, nie wiedziałam, że taką robią

Nikt na forum nie ma chyba takiego doświadczenia jak Ty z nasionami - ja nie znam

Też do wczoraj nie wiedziałam, że tak robią
Ale fajnie, bo mogą się trafić rośliny których nie ma w szkółkach i marketach- ja wczoraj kupiłam tak dwa bluszcze Mam nadzieję, że one nie ze szklarni bo u mnie idą w grunt.
Jana 00:10, 18 sie 2015

margaretka3 napisał(a)

Krokosomia to moje odkrycie i zuroczenie ubiegłoroczne. W tym roku wysiałam dodoatkowo, żeby mieć jeszcze więcej. A cannę i cynię czerwoną mam pierwszy raz.

nie dziwię się, że chcesz więcej....:
Mala_Mi 23:18, 18 sie 2015

Upss.. doczytam innym razem... za dużo zaległości mam
bacowa 08:16, 19 sie 2015

Witaj, przeczytałam cały wątek ,ależ ty masz ładne rabaty i to w większości z nasion.Możemy się troszkę powymieniać roślinkami jak będziesz chciała. Mam parę odmian host może cię zainteresują. O jakiej wyprzedaży rozmawiałyście bo nie wiem o co kaman ?
margaretka3 08:33, 19 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja pelargonie traktuję jak byliny tylko zimują w mieszkaniu, wiosną je ciacham nawożę i zaczynają pięknie się odmładzać i kwitną wcześniej

Tak też można, jest kilka sposobów przechowywania. Raz robię sadzonki jesienią, raz dopiero na wiosnę albo tak jak Ty - ścinam, żeby odbiła, wtedy ma ładny pokrój.
margaretka3 09:00, 19 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nikt na forum nie ma chyba takiego doświadczenia jak Ty z nasionami - ja nie znam

Też do wczoraj nie wiedziałam, że tak robią
Ale fajnie, bo mogą się trafić rośliny których nie ma w szkółkach i marketach- ja wczoraj kupiłam tak dwa bluszcze Mam nadzieję, że one nie ze szklarni bo u mnie idą w grunt.

Sylwia, to zajrzyj choćby do Mirki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2341-mirkowy-ogrod-poczatki
Też wysiewa i ukorzenia ogród.
margaretka3 09:39, 19 sie 2015

Jana napisał(a)

nie dziwię się, że chcesz więcej....:

margaretka3 09:43, 19 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Upss.. doczytam innym razem... za dużo zaległości mam

Aniu, urlop by Ci się przydał! Ja wreszcie za chwilkę, jak pokończę dziś rzeczy do zrobienia, to idę na urlop dwa dni wczesniej niż planowałam. Wilgotna ziemia mnie wzywa
margaretka3 09:50, 19 sie 2015

bacowa napisał(a)
Witaj, przeczytałam cały wątek ,ależ ty masz ładne rabaty i to w większości z nasion.Możemy się troszkę powymieniać roślinkami jak będziesz chciała. Mam parę odmian host może cię zainteresują. O jakiej wyprzedaży rozmawiałyście bo nie wiem o co kaman ?

Cześć, Ewo!
Jak miło, że do mnie zajrzałaś. Podziwiam Twój ogród u Iwonki. U mnie też możesz wrzucać zdjęcia, jeśli tylko chcesz! Piękny ogród masz.
Hosty mnie bardzo interesują, a u nas w szkółkach i sklepach marny wybór.
Bardzo chętnie się wymienię, mam nadzieję, że wypatrzysz coś u mnie dla siebie. Jak postępują prace przy budowie ścianki wodnej?

Rozmawiałyśmy o wyprzedaży nadwyżek roślin w Ogrodzie Botanicznym w Krakowie

Kwiatuszki dla Ciebie.