Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

renatamama3 14:03, 08 wrz 2015

Gosiu ,co za zbiory .Widzę ,że wrzosy zagościły u Ciebie ,wybieram się na giełdę ,żeby kilka kupić ,bo na wrzosowisku mi kilka padło .
ps.co do truskawek ,to nie wiem ,bo mam pogoń ,dzieciaki co tydzień zawody ,nawet grillka ze znajomymi chyba będę musiała odwołać .pozdrawiam
margaretka3 21:47, 08 wrz 2015

07_Rene napisał(a)
Gosiu, Twój warzywnik jak z czasopisma Podziwiam, bo ja nie mam zacięcia do hodowli warzyw.
Kwiatuchy jak zawsze przepiękne i wyszukane

Kto wie, może Cię jeszcze zarażę uprawą warzyw...
margaretka3 21:51, 08 wrz 2015

renatamama3 napisał(a)
Gosiu ,co za zbiory .Widzę ,że wrzosy zagościły u Ciebie ,wybieram się na giełdę ,żeby kilka kupić ,bo na wrzosowisku mi kilka padło .
ps.co do truskawek ,to nie wiem ,bo mam pogoń ,dzieciaki co tydzień zawody ,nawet grillka ze znajomymi chyba będę musiała odwołać .pozdrawiam

Tak, zbiory nie takie złe. Wieczorami mam co przetwarzać...
Wrzos u mnie pierwszy raz się pojawił i tylko jeden, tak symbolicznie
Jak nie dasz rady we wrześniu (chociaż do Jawornika miałaś się wybrać...?), to zostawię kilka do wiosny.
Astrantia 11:26, 09 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)

Gosiu, super masz warzywniaczek, świetnie wyglaa w połączeniu z nagietkami, aksamitkami - też miałam wysiać i nie zdążyłam Plony imponujące i nie trzeba się posiłkować przenawożonymi warzywami ze sklepu. Tylko niestety, najgorsze pielenie, ale mnie to np odpręża
Jak młody uczeń w szkole się odnajduje? Moja 6-latka też w tym roku poszła do pierwszej klasy, dobrze że brat naprzeciwko ma klasę to łatwiej ich ogarnąć Widzę, że w ogrodzie zaczęłaś działać i obsadzasz krzewami, nawet pomimo suszy, może niedługo nam więcej pokażesz Ja na razie odpuściłam, bo praca-szkoła-dom mnie pochłaniają bez reszty. Ale niedługo też podziałam ogrodowo Pozdrawiam
Gardenarium 11:43, 09 wrz 2015

Napisałam na próbę sprawdzającą powiadomienia.

Instagram Ogrodowiska
margaretka3 11:44, 09 wrz 2015

Dziękuję Kogoś innego wpisy od razu widzę Wszystko OK, Danusiu, to ja jestem jeszcze niezorientowana we wszystkim
margaretka3 12:00, 09 wrz 2015

Astrantia napisał(a)

Gosiu, super masz warzywniaczek, świetnie wyglaa w połączeniu z nagietkami, aksamitkami - też miałam wysiać i nie zdążyłam Plony imponujące i nie trzeba się posiłkować przenawożonymi warzywami ze sklepu. Tylko niestety, najgorsze pielenie, ale mnie to np odpręża
Jak młody uczeń w szkole się odnajduje? Moja 6-latka też w tym roku poszła do pierwszej klasy, dobrze że brat naprzeciwko ma klasę to łatwiej ich ogarnąć Widzę, że w ogrodzie zaczęłaś działać i obsadzasz krzewami, nawet pomimo suszy, może niedługo nam więcej pokażesz Ja na razie odpuściłam, bo praca-szkoła-dom mnie pochłaniają bez reszty. Ale niedługo też podziałam ogrodowo Pozdrawiam

Dzięki, Kasiu!
Bez aksamitek i nagietek byłoby smutno. W tym roku nie było tak źle z chwastami, nawet one słabo rosły.

Nowy uczeń już pierwszego dnia pokazał swój mocny charakterek Przez godzinę stał na korytarzu pod świetlicą i do niej nie wszedł, bo... bajka na świetlicy była nudna . Ma już przetarty szlak przez dwóch starszych braci i w szkole czuje się jak ryba w wodzie.
Od początku września drastycznie spadła ilość czasu na ogród, szkoda... ale codziennie choć odrobinę usiłuję coś dłubnąć.
Jana 19:21, 09 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)

Asiu, ciężko byłoby bez nich Wychodzę i zrywam to, czego potrzebuję. I oko cieszy, i żołądek karmi

A w tym roku mam dwie miłe niespodzianki.
Zawiązały się całe dwa arbuzy i jeden melon W tamtym roku się nie doczekałam. W tym mam niespodziankę!
cudne, proszę o zdjęcia jak będziesz je zrywać ciekawa jestem jak wielkie urosną
Jana 19:24, 09 wrz 2015

Warzywniak robi ogromne wrażenie chyba jest bardzo duży
Astrantia 20:03, 09 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)

Nowy uczeń już pierwszego dnia pokazał swój mocny charakterek Przez godzinę stał na korytarzu pod świetlicą i do niej nie wszedł, bo... bajka na świetlicy była nudna . Ma już przetarty szlak przez dwóch starszych braci i w szkole czuje się jak ryba w wodzie.

moja najmłodsza Julka (1 rok i 8 m-cy) też już w szkole czuje się dobrze i chętnie by tam została, więc myślę że będzie podobnie jak u Ciebie Ile macie klas pierwszych w tym roku i jak liczne?
Na południu chyba mieliście łagodniejszą suszę, bo liście w warzywniku takie ładne, niepoprzypalane słońcem...