Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

renatamama3 20:46, 09 wrz 2015

Gosiu ,no miałam ,ale tydzień temu byłam w Krzywaczce ,wyjazd taki spontaniczny ,M miała małą kolizję ,jechał po odbiór lampy do auta i wykorzystałam okazję i pojechałam ,kupiłam rozchodniki i jeżówki ,teraz (dzisiaj ) dokupiłam kilka wrzosów ,cebulowe skupuję i chyba zastopuję .
paula23 11:22, 11 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)
Ja też często coś drobnego dłubię w ogródku w niedzielę, na co w tygodniu nie ma czasu, bo wtedy robię cięższą robotę. Mąż się kiedyś oburzał, że nawet w święto robię w ogrodzie, ale już mu wytłumaczyłam, że jeśli niedziela ma być czasem przyjemnym, to dlaczego miałabym się tej przyjemnosci pozbywać i męczyć nicnierobieniem?
Ja tam żadnych postanowień nie robię o niekupowaniu cebulowych, wolę sobie nie dokładać kolejnych wyrzutów sumienia, bo przecież to oczywiste, że kupię

Też często w niedziele coś dłubie w ogrodzi i mój mąż tak samo oburzony

Śliczny ogród będę zaglądać.
Konieczki 13:06, 11 wrz 2015

Gosia ja w sprawie szkółki w Jaworniku - to ta za Dynamiką przy Zakopiance czy jakaś inna?
Konieczki 13:25, 11 wrz 2015

Gosia nic nie dostałam
Jana 14:33, 13 wrz 2015

Konieczki napisał(a)
Gosia ja w sprawie szkółki w Jaworniku - to ta za Dynamiką przy Zakopiance czy jakaś inna?
ja podtrzymuję pytanie bo nie byłam
Gabriela 20:37, 13 wrz 2015

Ależ imponujący warzywnik, i te arbuzy i melony - na pewno wygrzane słońcem będa słodkie.
Piękny masz ośmiał, bardzo go lubię.
Maszkatu 23:19, 13 wrz 2015

Hej Małgosi . Jestem tu
sylwia_slomc... 23:24, 13 wrz 2015

OOO i Maszka zajrzała

Wrzuć jakieś fotki ze spotkania
margaretka3 08:52, 14 wrz 2015

Jana napisał(a)
Warzywniak robi ogromne wrażenie chyba jest bardzo duży

Jana, jeden warzywniak ma wymiary 18m x 10m, druga część, ta, gdzie są pomidory i dyniowate, około 6m x 10 m.
Jak nie zapomnę, zrobię fotkę melona i arbuza po zerwaniu, one nie są duże, ale i tak cieszą
margaretka3 08:58, 14 wrz 2015

Astrantia napisał(a)

moja najmłodsza Julka (1 rok i 8 m-cy) też już w szkole czuje się dobrze i chętnie by tam została, więc myślę że będzie podobnie jak u Ciebie Ile macie klas pierwszych w tym roku i jak liczne?
Na południu chyba mieliście łagodniejszą suszę, bo liście w warzywniku takie ładne, niepoprzypalane słońcem...

Kasiu, moje dzieci chodzą do małej szkoły, w szkole jest tylko 6 klas, po jednej z każdego rocznika, a każda klasa liczy po 25 dzieci.
Młodsze dzieci mają szlaki przetarte i chyba łatwiej im ze wszystkim przy starszym rodzeństwie

Co do suszy, mam porównanie z rejonem Rzeszowa, gdzie mieszkają moi rodzice, u mnie było znacznie lepiej z deszczem, tam od dwóch miesięcy w ogóle nie padało, nawet ostatnio, mimo iż prawie w całej Polsce deszcz popadał.