Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 11:07, 27 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

bułki tartej nie jadłam z 10 lat ...generalnie panierek nie jadam a młoda kapuste bez śmietany robię tylko na maśle...a najlepiej na wodzie z odrobina mleka kokosowego i z koprem u mnie tradycyjna kuchnia sie nie sprawdza

Dobroci mi tu dzisiaj serwujecie Idę coś zjeść
margaretka3 11:24, 27 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)

Ale masz tego dobra Ja i tak bym pewnie nie rozpoznała i wszystko zostałoby potraktowane jako chwast Chociaż z drugiej strony - w tym roku miałby dużo szans na przeżycie

No właśnie, ja tam po zimie nie dotarłam jeszcze z plewieniem. I najgorsze, że się to nadal nie zapowiada.

margaretka3 11:28, 27 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

ja mam tak z naparstnicami co roku, ale je zostawiam i potem są łany kwiecia

Naparstnice masz piękne!
Wendy79 11:37, 27 kwi 2017

Gosieńko, cynie mam wybujałe, a myślę, je już niedługo do ziemi wsadzać. Można je spróbować dać głębiej, tak po pierwsze listki czy zostawić takie chuderlaki?
abiko 11:38, 27 kwi 2017

Nie pamiętam czy masz okno pod balkonem od tej strony, bo jak nie można ją przytulić do ściany - też jakiś pomysł.
margaretka3 11:39, 27 kwi 2017

Jeszcze zdjęcia dla Miry - żeleźniak wczoraj.

O budleję pytałaś - patyczki ukorzenione, posadzone do gruntu pod koniec listopada. Przez zimę nie straciły liści.

I wetknięte we wrześniu rozchodniki do ukorzenienia. Te mniejsze są wielkości paznokcia Omal ich nie wyplewiłam.

margaretka3 11:45, 27 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Gosieńko, cynie mam wybujałe, a myślę, je już niedługo do ziemi wsadzać. Można je spróbować dać głębiej, tak po pierwsze listki czy zostawić takie chuderlaki?

A stały pod domem czy teraz były w domu? Ja bym nie wysadzała do gruntu jeszcze. Za zimna ta wiosna.
Moje takie. Tylko chwilami były pod domem. Też były wybiegnięte. Wsadziłam do ziemi tak głęboko, jak się dało. Trochę pomogło.
margaretka3 11:47, 27 kwi 2017

abiko napisał(a)
Nie pamiętam czy masz okno pod balkonem od tej strony, bo jak nie można ją przytulić do ściany - też jakiś pomysł.

Mam tam dwa okna. Kiedyś coś wymyślę. Teraz niestety jeszcze nie czas na to, choć chciałabym.
Wendy79 12:02, 27 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)

A stały pod domem czy teraz były w domu? Ja bym nie wysadzała do gruntu jeszcze. Za zimna ta wiosna.

Stoją już pod domem. Zresztą, jak większość. Na noc agro przykrywam. Kurczę, jeśli nie wsadzę do ziemi, to będę musiała koniecznie przesadzić, bo nie dadzą już rady w tych pojemnikach, a nie mam już za bardzo w co wsadzać.
Postanowiłam, że w niedzielę swoją domową szklarnię na dwór wypycham. Jak wyjdzie obiecane słońce, w ciągu dnia zacznę też hartować pomidory i spółkę, bo za dwa tygodnie już Z. Ogrodnicy i będzie można powoli na ogrodzie sadzić.
margaretka3 12:20, 27 kwi 2017

Jak stoją pod domem, to okey.
Ja część wysianych bylin już wystawiłam przed dom. Przykrywam kocem na noc.
Ale z pomidorami uważaj, powinno być nie mniej niż 12 stopni. Inaczej potem będą staśmione kwiaty i zdeformowane owoce.