Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Wendy79 10:19, 27 kwi 2017

Ależ lubię, jak pokazujesz swoje rabaty. Co masz w warzywnym pod agro? Truskawki?
abiko 10:21, 27 kwi 2017

Tam za domem, masz tam rabatę czerwoną?? tam masz najwięcej słońca i też schowana by była. Pewnie trzeba by trochę zmienić rabatę, ale to idealne miejsce

Ciekawa jestem czy jeżówka będzie miała kolor matczyny.. no bardzo. Fajnie, że Ci tak schodzi.
10:22, 27 kwi 2017
margaretka3 napisał(a)

Z red baronem nic nie zrobiłam. Ten powoli rusza, ale już świeże kiełki są.
To zieloną imperatę wywaliłam (zostawiłam jej trochę na rabacie trawiastej).

red barona dawno sie wyzbyłam ...normalnie chodził gdzie chciał jak peż ..a potem sterczał taki suchy przez zime

w donicy moze ma racje bytu ale przed domem ...bo narabacie tez probowałam go zakopac z donica zeby w kępie był ...a on góra przełaził i po rabatach wedrował

10:26, 27 kwi 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)

A gotowaną i bułeczką tartą omaszczoną jak kalfiorek jadłaś? Albo utartą na dużym oczku i uduszoną jak młoda kapustka ze śmietanką?

bułki tartej nie jadłam z 10 lat ...generalnie panierek nie jadam a młoda kapuste bez śmietany robię tylko na maśle...a najlepiej na wodzie z odrobina mleka kokosowego i z koprem u mnie tradycyjna kuchnia sie nie sprawdza
margaretka3 10:38, 27 kwi 2017

iwka napisał(a)
Gosia chyba wczoraj wykrakałyśmy tego aminka, patrzę rano a tam coś zielonego się pojawia raczej nie chwasty

Super!
A w przyszłym roku już się nie będziesz martwić brakiem, jeśli rozrzucisz nasionka
Raczej martwić się będziesz nadmiarem.
Mam tak, zdjęcie z wczoraj:
Wendy79 11:00, 27 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)

Ale masz tego dobra Ja i tak bym pewnie nie rozpoznała i wszystko zostałoby potraktowane jako chwast Chociaż z drugiej strony - w tym roku miałby dużo szans na przeżycie
margaretka3 11:01, 27 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Ależ lubię, jak pokazujesz swoje rabaty. Co masz w warzywnym pod agro? Truskawki?

Tak, tam są truskawki. Ochrona przed sarnami.
Pod agro mam wszystko, co wysiałam na warzywnym. Do przyszłego tygodnia.
Zakładam siatkę leśną, dłużej z nimi nie wytrzymam. Uszkodziły ostatnio korę parocji Burgundy Tuż koło domu.
Ponure te zdjęcia, ale tak wczoraj było po 16
Arcydzięgiel zielony w tym roku nareszcie zakwitnie. I wysiewana w tamtym roku rotewka orlikolistna chyba zakwitnie.
margaretka3 11:05, 27 kwi 2017

abiko napisał(a)
Tam za domem, masz tam rabatę czerwoną?? tam masz najwięcej słońca i też schowana by była. Pewnie trzeba by trochę zmienić rabatę, ale to idealne miejsce

Ciekawa jestem czy jeżówka będzie miała kolor matczyny.. no bardzo. Fajnie, że Ci tak schodzi.

Jeszcze czerwoną. Ale kto wie, jaka będzie
Zmienić, no żaden problem
Ja bym pod balkonem tam chciał coś wymyślić, jakąś zakładaną zasłonę na lato dla pomidorków.
sylwia_slomc... 11:05, 27 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)

Super!
A w przyszłym roku już się nie będziesz martwić brakiem, jeśli rozrzucisz nasionka
Raczej martwić się będziesz nadmiarem.
Mam tak, zdjęcie z wczoraj:

ja mam tak z naparstnicami co roku, ale je zostawiam i potem są łany kwiecia
margaretka3 11:06, 27 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

red barona dawno sie wyzbyłam ...normalnie chodził gdzie chciał jak peż ..a potem sterczał taki suchy przez zime

w donicy moze ma racje bytu ale przed domem ...bo narabacie tez probowałam go zakopac z donica zeby w kępie był ...a on góra przełaził i po rabatach wedrował

U mnie red baron na razie mile widziany. Ale zielona imperata mniej atrakcyjna.