Kondzio pięknie uchwycił w kadrach raj, który stworzyłaś. Olśniło mnie po wizycie u ciebie -idę wsadzić swoje stipy, które sobie w tym roku wysiałam i nie miałam na nie pomysłu. Z bylinami będzie im dobrze
Po jakim czasie od posiania zakwita żeleźniak?
Gosia masz świetnie skomponowane rabaty ...a jakie superowe obeliski ...roboty ogrom włożyłaś ...ale efekt wyszedł znakomity) musisz gości częściej zapraszać to zdjęć w szerszych kadrach bedzie wiecej na tym wątku
"Bukiety jakie mozolnie wyplatasz na rabatach" - no samo sformułowanie pryprawia o palpitacje.
Stipy robia swoje - fajnie. Podziwiam za to wyplewienie -szok. Czy ja widzę masę groszkow? Ja mam ale nie wysadziłam - te upały mnie całkiem rozum odebrały.
przypomniało mi się że ratibidę wysiałam była ładna i co ja zrobiłam nie wiem.
Ja za poradą - mam kilka nasion zebranych u Danusi ostrożenia - jak sądzisz wysiać teraz już czy czekać do wiosny - swędzi mnie żeby teraz.
Ty pod moim płotem czasem nie przejeżdzasz? najlepiej po 10 lipca żeby trochę dalii kwitło i niespodziana.
A! ta niespodzianka od Twojej Marysi - dałas mi nasiona okazała się....po 2 latach wieczornikiem damskim - ależ ja chuchałam śmiałam się z siebie bardzo - za to pięknie kwitł na biało.
Mirko, nie wiem, co Ci poradzić, ale na pewno próbowałabym ulepszać jej ziemię kompostem/obornikiem. Bez stipy to ja już sobie nie wyobrażam rabat.
Melicę właśnie wysiewałam, dostałam nasionka od dobrej duszki z forum.
Jeżówka blada - tak, dopiero w drugim roku.