Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

sylwia_slomc... 12:11, 15 paź 2015

Gosia moje chryzantemy też leżą i te drobnokwiatowe i te wielkokwiatowe, miałam dziś popodwiązywać , ale pada i podlewa to dzień wolny dla domu mam
U nas nie było, żadnego pasowania w gimnazjum, chyba, że jeszcze będzie,
Co do drzewa jeśli weźmiesz jakieś o w miarę szczupłej koronie i posadzisz przy samym ogrodzeniu to będzie od rury 3 metry nie, a możesz posadzić nawet przy samiutkiej granicy działki bo przepisy które narzucały odległości sadzenia drzew od granicy zostały zniesione - wiem z gminy bo też byłam tematem zainteresowana
To tylko koronę utrzymać w ryzach , żeby ogrodzenia nie zniszczyła i za bardzo sąsiadowi nie właziła- sekatorem się da. A czemu nie chcesz nic zimozielonego? Z zimozielonymi ogród w zimie ładniej się prezentuje

Myślałam, że tylko ja miałam cykora zobaczyć zniszczenia ogrodowe
Milka 15:41, 15 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Szkoda, i to te najdorodniejsze i już rozwinięte.
Zimno niestety, jakby się ciut ociepliło to się kwiaty jeszcze otworzą.

Wczoraj z połamanych porobiłam bukiety do domu, te akurat były rozwinięte.
Uwielbiam zapach chryzantem Wiem, że nie wszyscy go lubią, bo jest bardzo charakterystyczny. Moja mama też miała dużo chryzantem. Moje październikowe i listopadowe dzieciństwo pachniało chryzantemami

Ja lubie bardzo i nie traktuję ich, jak kwiaty cmentarne, tylko jak piękne kwiaty. Szkoda, że ci poniszczyło, ale cóż, bywa i tak, będą kolejne, no nie?
Jana 17:41, 15 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
No właśnie, czemu???
no właśnie ? a jaki jest Twój ulubiony kolor chryzantem?
sylwia_slomc... 20:47, 15 paź 2015

Gosia odbierz priv
07_Rene 14:43, 16 paź 2015

Jaki avatar!
A Irenki... wow...
sylwia_slomc... 15:53, 16 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Szkoda, i to te najdorodniejsze i już rozwinięte.
Zimno niestety, jakby się ciut ociepliło to się kwiaty jeszcze otworzą.

Wczoraj z połamanych porobiłam bukiety do domu, te akurat były rozwinięte.
Uwielbiam zapach chryzantem Wiem, że nie wszyscy go lubią, bo jest bardzo charakterystyczny. Moja mama też miała dużo chryzantem. Moje październikowe i listopadowe dzieciństwo pachniało chryzantemami

Podpowiadam sposób ogrodników z naszej miejscowości , którzy chryzantemy na handel latami już sadzą i nawet te wielkie jak się nie otwierają bo słońca brak, albo zimno to biorą kropidło i przez kilka dni kropią gorącą wodą pąki i chryzantemy się im zawsze rozwijają na czas. Sama nie stosowałam bo jak mi się moje nie rozwiną to zawsze mam od sąsiadów, ale wiem od tych co tak robili i robią
Agania 15:55, 16 paź 2015

Cześć Gosia, patrzę na zdjęcia, podczytuję i uśmiecham się do Ciebie i do Twojego ogrodu, ty zaczęłaś ogród od nasionek, a ja dopiero zaczynam nasionkową przygodę, będę zaglądać, bo przecież my prawie po sąsiedzku, masz piękny ogród i widoczki....ale nam ta zima narozrabiała, trzeba jak najszybciej o tym śniegowym ataku zapomnieć...

Pozdrawiam
siakowa 21:15, 16 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Jutro mnie zobaczysz

No może jakieś resztki nieurodziwe się znajdą...
Rozchodniki pokornie czekające na swój jesienny pokaz.
Jeżówka 'Secret joy' się do mnie uśmiechnęła Nie można jej było zostawić.

Przyszlam sie połączyc w bólu biedronkowym piekne zdjecia robisz! Musze poogladac na spokojnie od czopątku zaznaczam i pozdrawiam
margaretka3 09:45, 19 paź 2015

Anda napisał(a)

Nic nie zdradzę, żeby napięcia nie zepsuć Twoim zrób zdjęcia koniecznie. Tez jestem ciekawa.

Ewuś, dla Ciebie

margaretka3 09:48, 19 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia moje chryzantemy też leżą i te drobnokwiatowe i te wielkokwiatowe, miałam dziś popodwiązywać , ale pada i podlewa to dzień wolny dla domu mam
U nas nie było, żadnego pasowania w gimnazjum, chyba, że jeszcze będzie,
Co do drzewa jeśli weźmiesz jakieś o w miarę szczupłej koronie i posadzisz przy samym ogrodzeniu to będzie od rury 3 metry nie, a możesz posadzić nawet przy samiutkiej granicy działki bo przepisy które narzucały odległości sadzenia drzew od granicy zostały zniesione - wiem z gminy bo też byłam tematem zainteresowana
To tylko koronę utrzymać w ryzach , żeby ogrodzenia nie zniszczyła i za bardzo sąsiadowi nie właziła- sekatorem się da. A czemu nie chcesz nic zimozielonego? Z zimozielonymi ogród w zimie ładniej się prezentuje

Myślałam, że tylko ja miałam cykora zobaczyć zniszczenia ogrodowe

O drzewkach będę myśleć w zimie. Mam ambitny plan, że sobie to wszystko wymierzę i rozrysuję
Zimozielone owszem będą, ale nie iglaki. Tak to sobie wymyśliłam