Dziś na ogrodowiskowanie czasu mało, bo wyskoczyłam z pracy na pasowanie najmłodszego, który stał się pełnoprawnym uczniem. Wieczorem muszę ratować pelargonie, oleandry, granatowce i inne ciepłolubne przed nadciągającym przymrozkiem. Jak ja nie lubię tego momentu!
Madziu, jestem pod wrażeniem, jak porządnie przewertowałaś mój wątek!!! W szoku jestem Odpowiem wieczorem lub jutro, teraz muszę zmykać
Ja mam pasowanie w przyszłym tygodniu, tylko że na pełnoprawną gimnazjalistkę. O sundevilli odpisałam u mnie. Powodzenia przy wieczornych przenosinach i oby do wiosny
Zauważyłam, że pytałaś u mnie w wątku o odległość sadzenia.
Zgodnie z prawem odległość od gazociągu powinna wynosić dwa metry, ale myslę, że begrodowiska, nie ma drzew nieodkrytych .zpieczniej będzie ok 4 m. Szukaj drzew z korzeniem palowym (np. sosny mają korzeń palowy), albo takich o wąskim pokroju (przeważnie system korzeniowy sięga obrysu korony). Fajne mogą być rajskie jabłonie, wiśnie ozdobne. W dobie Ogrodowiska nie ma drzew nieodkrytych
A wiesz, że zapomniałam o niej? Za dużo pomidorów do przejedzenia Nie wiem, czy żyje pod śniegiem.