Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Milka 14:02, 08 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Irenko, czy Ty czegoś nie masz??

Wieli roślin, ale nie wytrzymuja naszej aury
Magda70 14:13, 08 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Odętkę lubię! Pasuje Ma strzeliste kwiatostany, ładne przed rozkwitnięciem i po kwitnieciu, kwitnie w lipcu, przycięta kwitnie też we wrześniu, teraz jeszcze też.
Czy ekspansywna? Jeszcze ją za taką nie uznałam

Też mam białą..ale dopiero rok i też za eksapnsywną jeszcze nie mogę jej uznać
Magda70 14:18, 08 paź 2015

Fajnie Ci ogród z nasion rośnie..będę podglądać a teraz spadam bo zabarłożyłam troszkę
margaretka3 11:22, 09 paź 2015

Dziś na ogrodowiskowanie czasu mało, bo wyskoczyłam z pracy na pasowanie najmłodszego, który stał się pełnoprawnym uczniem. Wieczorem muszę ratować pelargonie, oleandry, granatowce i inne ciepłolubne przed nadciągającym przymrozkiem. Jak ja nie lubię tego momentu!

Madziu, jestem pod wrażeniem, jak porządnie przewertowałaś mój wątek!!! W szoku jestem Odpowiem wieczorem lub jutro, teraz muszę zmykać
ryska 11:31, 09 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Dziś na ogrodowiskowanie czasu mało, bo wyskoczyłam z pracy na pasowanie najmłodszego, który stał się pełnoprawnym uczniem. Wieczorem muszę ratować pelargonie, oleandry, granatowce i inne ciepłolubne przed nadciągającym przymrozkiem. Jak ja nie lubię tego momentu!

Ja mam pasowanie w przyszłym tygodniu, tylko że na pełnoprawną gimnazjalistkę. O sundevilli odpisałam u mnie. Powodzenia przy wieczornych przenosinach i oby do wiosny
Jana 19:43, 12 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Madziu, jestem pod wrażeniem, jak porządnie przewertowałaś mój wątek!!! W szoku jestem Odpowiem wieczorem lub jutro, teraz muszę zmykać
Gosiu zdążyłaś wszystko pochować przed tym śniegiem?
EwaG 20:20, 12 paź 2015

Zauważyłam, że pytałaś u mnie w wątku o odległość sadzenia.
Zgodnie z prawem odległość od gazociągu powinna wynosić dwa metry, ale myslę, że begrodowiska, nie ma drzew nieodkrytych .zpieczniej będzie ok 4 m. Szukaj drzew z korzeniem palowym (np. sosny mają korzeń palowy), albo takich o wąskim pokroju (przeważnie system korzeniowy sięga obrysu korony). Fajne mogą być rajskie jabłonie, wiśnie ozdobne. W dobie Ogrodowiska nie ma drzew nieodkrytych
margaretka3 09:16, 13 paź 2015

Jana napisał(a)
Takiego bodziszka nie widziałam, mój niewysoki się położył na ziemi niebieskie irysy są ładne, mnie podobają się najbardziej te cienkie, delikatne, nie znam odmiany

Chyba piszesz o irysach syberyjskich
07_Rene 09:27, 13 paź 2015

Macham
Śnieg sie topi i nawadnia Cudownie.

Pasowanie na gimnazjalistę? - u nas czegos takiego chyba nie ma...
margaretka3 09:56, 13 paź 2015

Magda70 napisał(a)

Matulu...jaki piękny widok...czemu mnie tu jeszcze nie było?!

Ach jak ja tęsknię już za tym widokiem! W sobotę jeszcze dopieszczałam tę rabatę, poszerzając ją, dosadzając, przesadzając, żeby za rok było jeszcze ładniej... A dziś 10 cm śniegu...

I jak trawa cytrynowa?? Smakowałaś już? Bo ciekawa jestem...

A wiesz, że zapomniałam o niej? Za dużo pomidorów do przejedzenia Nie wiem, czy żyje pod śniegiem.

Magda70 napisał(a)

Dasz przepis??
Ja w tym roku robiłam z cukini ketchup...rodzinka się zajada a zwłaszcza synek...ich nałogowy pożeracz. A dżemy też lubi...

Słyszałam o ketchupie z cukini, w przyszłm roku spróbuję
Dżem cytrynowy z tego przepisu, ale ja skórek z cytryny nie daję, za dużo w niej chemii (przetestowane na mężu alergiku):
http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/09/cytrynowy-dzem-z-cukini.html

No coś Ty?? Ja myślałam, że jak ozdobna to raczej niejadalna...ot gamoń ze mnie...

Ale się u Ciebie zaczytałam
Juz sobie odmiany dyni i cukini zapisałam na przyszły rok...

A znasz odmianę Turecki Turban? Też ozdobna i też bardzo samaczna

Fajnie Ci ogród z nasion rośnie..będę podglądać a teraz spadam bo zabarłożyłam troszkę

Madziu, miło mi, że się zaczytałaś. Zapraszam!