Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 10:04, 20 paź 2015

iwka napisał(a)
jak żółciutko się zrobiło u Ciebie i smakowicie

kalikarpę kupiłam sobie kiedyś i nie przetrwała zimy niestety

Iwonko, to nie kalikarpa, choc ona też mi się podoba. Te kuleczki to ognik.
paula23 10:27, 20 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Przed 23.00 to żadne romasowanie Jak najbardziej poważnie Ten sposób przetestowałam w tamtym roku Kopałam do 20 grudnia

W tak wielu miejscach po Krakowie widzę piękne, dorodne ogniki (teraz się rzucają w oczy), w szkółce też był duży okaz, że coś chyba jednak nie tak z tą informacją o złym zimowaniu. Ale sprawdzę to i u siebie.

Kochana ale ja właśnie o kalikarpie pisałam że źle zimuje

Ognik to raczej nie ma problemów

To ty sadomasochistka jestes xD nie dośc że zimno to jeszcze i ciemno
margaretka3 10:41, 20 paź 2015

Oj, to po tym niby-romansowaniu źle widzę? Nie zobaczyłam słowa kalikarpa

Dementuję! U mnie było cieplutko! I do włączonych lamp na domku było wystarczająco jasno, żeby widzieć, gdzie łopatę wbijam
paula23 10:50, 20 paź 2015

W to jasno no to mogę uwierzyć ale ciepło???
Oj grzeje Cię ta łopata grzeje
Anda 10:53, 20 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Jana, dla Ciebie

Jana prosiła kiedyś o zdjęcia z konsumpcji arbuza i melona. Niestety melona za długo przetrzymałam na grządce, nie wiedząc, czy on dojrzały. No i był już zdecydowanie o wiele za dojrzały, żeby móc go zjeść...
A arbuz nie był duży, nie był też czerwony...
Był za to lekko żółty. Był soczysty i słodki I zniknął w ciągu kilku sekund.

Wow, jak Ty wyhodowałaś tego arbuza? Też bym chciała Poproszę o przepis

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:23, 20 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Gdybyśmy dali radę wykarmić, to też by wszystkie zostały
Każdy inny, ale wszystkie trzy razem to wypisz, wymaluj - matka

No ale naprawde, jak ta kotka pieknie podzielila swoje kolory na dzieci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 14:41, 20 paź 2015

Ognik u mnie przezimował bez większych problemów też mam żółty, widzę, że pracę wieczorową porą obie stosujemy tylko moja babcia mówi wtedy "Dziecko bój się Boga przecież noc już a dni u Pana Boga nie brakuje" No i trudno się z Nią nie zgodzić. Udało mi się dzisiaj wywiedzieć, że chryzantemy podlewają teraz i pryskają czymś co ma w składzie bardzo duże ilości fosforu. W sprawie kropidła jeszcze nic więcej nie wiem, ale może się do wieczora uda coś dowiedzieć- chętni w udzielaniu informacji nie są niestety bo to prywatne sekrety i boją, się , żeby sąsiedzi się nie dowiedzieli bo wiesz konkurencja pod bokiem
sylwia_slomc... 17:46, 20 paź 2015

Gosia piszę na priv
renatamama3 20:18, 20 paź 2015

Fajny ,ten pierwszy kotek ,lubię takie szaraki ,maja już nowy dom ? Ja bym ,wzięła z miłą chęcią ,tyle tylko ,że mam psiaka i by kotka zamęczyła .
W niedziele ,Ci machałam ,byłam sobie z M na randce w Lanckoronie .
Jana 23:30, 20 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Jana, dla Ciebie

Jana prosiła kiedyś o zdjęcia z konsumpcji arbuza i melona. Niestety melona za długo przetrzymałam na grządce, nie wiedząc, czy on dojrzały. No i był już zdecydowanie o wiele za dojrzały, żeby móc go zjeść...
A arbuz nie był duży, nie był też czerwony...
Był za to lekko żółty. Był soczysty i słodki I zniknął w ciągu kilku sekund.

Bomba niewierny Tomasz ze mnie ale nadal trudno uwierzyć jak Ci się to udało awatarek śliczny kotki niestety nie mogę przygarnąć mam już dwa własne i dwa psy, w tym planowany jest 3 pies bo córka męczy o to mojego M, w domu mam już niezły cyrk na wolności po sadzie hasa mi też swobodnie królik miniaturka, a wiesz, że ta kotka (matka)to szylkret (chyba kolor)? tak mi powiedział kiedyś weterynarz - że powoduje to wada genetyczna i mają ją tylko kotki