Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Jana 19:32, 07 lis 2015

u mnie padało i moje plany trochę wzięły w łeb mam nadzieję, że chociaż Gosiu u Ciebie lepiej
19:33, 07 lis 2015
przyszłam sprawdzić jak idzie ..bo u mnie od 12 ciapie.....a skoro się zawzięłaś ...ciekawa jestem postepów ...bo niestety ja takich poświeceń bym nie robiła
sylwia_slomc... 20:16, 07 lis 2015

Gosia jak tam kopiesz jeszcze czy już wróciłaś ? też dzisiaj ciut podziałałam bo chcę tematy pozamykać przed zimą
margaretka3 22:15, 07 lis 2015

Jana napisał(a)
warzywniak robi wrażenie, u mnie już pustki bez widziałam, faktycznie bardzo ładny będziesz mieć malinowy chruśniak

U mnie w warzywniaku nadal bałagan, na kilku grządkach coś rośnie, na kilku rośnie facelia (wciąż za mała do przekopania). Dziś miałam coś tam przekopać, ale wyszło, że kopałabym tylko jedną grządkę, a i tak najpierw musiałabym z niej kwiatki przenieść, więc warzywniak sobie dziś odpuściłam. W środę wolne, więc trzeba coś sobie zostawić do roboty
sylwia_slomc... 22:19, 07 lis 2015

Wyszłam z tego samego założenia Odbierz priv
margaretka3 22:34, 07 lis 2015

eee_taam napisał(a)
kapusta pak-choi...u nas w handlu były nasiona?

muszę szukać...gdzie kupiłaś ...bo ja nie spotkałam nasion.

w zeszłym roku była ta kapusta w B. w sprzedaży z Hiszpani w tym nie widzę...a bardzo mi spasowała ....do soków świetna

Nasiona dostałam dwa lata temu na wymianie nasion na innym forum, w tamtym roku zebrałam swoje nasiona, w tym roku jeszcze nie dojrzały. Muszę sprawdzić, czy mi zostały nasionka. Jak coś, to się podzielę.
margaretka3 22:36, 07 lis 2015

07_Rene napisał(a)
Gosia, trzymam kciuki za realizacje planu. Liczę na jakąś relacje U mnie weekendowy przestój....

Plan prawie wykonany Fotki w poniedziałek
margaretka3 22:38, 07 lis 2015

Jana napisał(a)
u mnie padało i moje plany trochę wzięły w łeb mam nadzieję, że chociaż Gosiu u Ciebie lepiej

Lepiej Też padało, ale we właściwych momentach Jak obiad robiłam i jak skończyłam o 19.00. Troszkę mżyło po południu, ale dało się pracować.
Było bardzo ciepło, do 18.00 w sweterku samym mogłam robić
margaretka3 22:49, 07 lis 2015

eee_taam napisał(a)
przyszłam sprawdzić jak idzie ..bo u mnie od 12 ciapie.....a skoro się zawzięłaś ...ciekawa jestem postepów ...bo niestety ja takich poświeceń bym nie robiła

Tylko grządkę na warzywniaku odpuściłam Ja też bym wielkich poświęceń nie robiła, to przyjemność była wreszcie coś porobić
Skopane, multum chwastów i zanieczyszczeń jeszcze po budowie (gwoździe, cegły, kawałki drutu, no i zgniecione puszki po piwie) porządnie wybrane, brzegi działki podniesione i wyrównane. Piaskownica przeniesiona. Grab posadzony. Rabatka pod domem obsadzona - tyle, ile miałam pomysłu: róże + byliny. Jeszcze muszę ją uzupełnić, ale to wymaga przemyślenia. Cebulowe posadzone w części. Zostały narcyce i kamasja.
margaretka3 22:51, 07 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia jak tam kopiesz jeszcze czy już wróciłaś ? też dzisiaj ciut podziałałam bo chcę tematy pozamykać przed zimą

Wróciłam o 19 i jeszcze zdążyłam pojechać na zakupy
Zima niechybnie się zbliża, dziś w południe nad naszym domem wielki sznur dzikich gęsi przeleciał.