Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Kuba 20:33, 11 gru 2015

rzeczywiście z tymi szyszkami dekoracja sama w sobie
ja w pierwszym roku okrywałam w ogrodzie wszystko, w drugim połowę a teraz już nic- taka ewolucja we mnie nastąpiła
mira 20:52, 12 gru 2015

te szyszki są piękne, zaraz bym je zabrała do innych dekoracji, a dziś widziałam jak z szyszek zrobić dla ptaszków jedzonko - a w zasadzie szyszka jest tylko talerzykiem - będzie w Mai 20 grudnia.

pozdrawiam
Flower1 13:13, 13 gru 2015

Jana napisał(a)
Jak widać na załączonym obrazku w M obudziła się litościwa dusza i mój bluszcz oszczędził -do wiosny oby mi nie zostawił pniaki tak jak tego starego, który nie wiem ile ma lat i ciągle słyszę od niego, że zgnije już się nabrać nie dam cetynę wykorzystałam do okrycia mojego skalniaka, który mam przed domem i żurawek

Dopiero teraz dokopałam sie do tych szyszeczek ,bardzo fajnie to wyglada ,Jana okrywasz zurawki?
Jana 14:32, 13 gru 2015

Kuba napisał(a)
rzeczywiście z tymi szyszkami dekoracja sama w sobie
ja w pierwszym roku okrywałam w ogrodzie wszystko, w drugim połowę a teraz już nic- taka ewolucja we mnie nastąpiła
mnie też się podoba dlatego je wykorzystałam chyba Twoja metoda powinna być zasadą w ogrodzie, o ile dobrze pamiętam to Bożenka z Hortensjady mówiła, że jeśli musi coś okrywać to nie nadaje się do jej ogrodu, i coś w tym jest ja jeszcze boję się to wdrożyć w życie
Jana 14:34, 13 gru 2015

mira napisał(a)
te szyszki są piękne, zaraz bym je zabrała do innych dekoracji, a dziś widziałam jak z szyszek zrobić dla ptaszków jedzonko - a w zasadzie szyszka jest tylko talerzykiem - będzie w Mai 20 grudnia.

pozdrawiam
kiedýś zbierałam ładne szyszki, potraktowałam je złotym sprayem i wykorzystałam do dekoracji też wyszły ładnie..muszę Maję zobaczyć jestem ciekawa jak to wygląda
Jana 14:41, 13 gru 2015

Flower1 napisał(a)

Dopiero teraz dokopałam sie do tych szyszeczek ,bardzo fajnie to wyglada ,Jana okrywasz zurawki?
te żółte żurawki okryłam w zeszłym roku agrowłókniną i cetyną, w tym tylko cetyną z szyszkami w przyszłym roku może niczym okrywałam je tylko dlatego, że mam je drugi sezon a to miejsce jest narażone na bardzo duże pokłady śniegu.....mam też żurawkę czerwoną i ma się dobrze mimo, że nigdy jej nie okrywałam...bardziej przykrywam z uwagi na śnieg, bo boję się że je strasznie pokiereszuje...
Jana 14:45, 13 gru 2015

Ja też już wyciągnęłam jakieś ozdoby świąteczne...w tym roku niestety nie mam czasu na wykonanie własnoręcznych ozdób, te, które nadal cieszą moje oczy pochodzą z poprzednich lat to choinki makaronowe...
Jana 14:46, 13 gru 2015

Karol99 15:08, 13 gru 2015

Świetne te choineczki
Jana 16:09, 13 gru 2015

Karol99 napisał(a)
Świetne te choineczki
dziękuję moda na nie już chyba minęła ale i tak cieszą....