Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Iwk4 16:13, 24 lut 2016

iwka napisał(a)
a za rh nie chcesz jakichś wyższych traw posadzić? ja za radą dziewczyn posadzę varietagusy

Fajny pomysł

Będziesz je rozsadzać?
Na wiosnę, jak kupisz nawóz do rh, to zanim będziesz nawozić, rozrób troche w pojemniku i pryskaj, nawet codziennie. Bogdzia tak radziła, aby wczesną wiosną je dożywić. Bedą bardziej zielone.

A na korzonkach nic nie mają? Chodzi mi o ściółkę . O tego chorego rodka zapytaj się Bogdzi, może ci doradzi coś. (Rododendronowy ogród )
olga80 16:28, 24 lut 2016

Dziękuję Iwonka Ty jak zwykle pomocna Ściółkowane są korą co roku dosypuję im ziemie do rh muszę koniecznie podpytać nawóz do rh mam w płynie i polewam je po liściach wszystkie są ładne tylko ten jeden musze go wykopać i zobaczyć może korzenia ma zbrylone.
szemusia 17:07, 24 lut 2016

olga80 napisał(a)
Witam ogrodowo. Mało się dzieje bo i pogoda nie rozpieszcza wiatr i przelotne opady.
na parapecie coś się dzieje
stipa
ryż ozdobny

a tu też cos do zmian w tym roku rodki posadzone w szpalerze czas je rozsadzić bo ciasno im się tam robi a i rabata tylko zdobi jak kwitną musze tam coś wykombinować

Ale masz już wileką stipę. Zaraz pikować będziesz
W sprawie rh - u mnie na takiej rabatce za rh rosną właśnie miskanty. Latem łatnie to wygląda, a zimą trawy też robią ładne tło. Więc może z miskantami to dobry pomysł
MirellaB 17:46, 24 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Albo różowy z pomarańczowym
Najpierw był to dla mnie szok, potem mi się spodobało. Wychodzi na to, ze gusta się nam zmieniają. U Mirelli to jest różowy i malinowy. Pasują do siebie jak najbardziej
Maria Theresa będzie ślicznie wyglądać w szpalerze

Iwonko serio pasują?
A jeszcze między nimi smagliczkę miałam, fajnie to wyglądało. W tym roku gipsówkę posadzę
olga80 18:37, 24 lut 2016

Muszę latem pokombinować z trawami za rh.Jeśli wszyscy mówią , ze będzie ok to tak zrobię
Iwk4 20:05, 24 lut 2016

Mirelko, pasują.

Tereniu, koniecznie tak zrób
A przed nimi możesz dać zurawki.
olga80 20:17, 24 lut 2016

Żurawki jakieś w kolorze bordo chyba dla kontrastu ?
Iwonko czy Graham Thomas będzie dobrze wyglądał w towarzystwie ingrid bergman ?
anabuko1 20:21, 24 lut 2016

hmm, przed trawami żurawki,,,zapamiętam
Bo trawy będę sadziła w sumie( oprócz dwóch na jesieni) pierwszy raz w moim ogrodzie
anabuko1 20:23, 24 lut 2016

A zapomniałam fajniusie juz wschody masz.Jak te małe, zielone doniczkowe juz cieszą.
Mnie też moje cieszą
olga80 20:28, 24 lut 2016

Aniu to nie tak będą trawy, rh i żurawki

Wschody jak najbardziej cieszą po takiej szaro burej zimie to człowiek pragnie zieleni i kolorów