Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

olga80 09:15, 18 lis 2015

U mnie się nic nie dziej , wieje i mży. W poniedziałek pograbiłam liście a dziś wygląda tak jakbym nic nie robiła no cóż syzyfowa praca.Trochę się martwię bo moje hortki ogrodowe puściły nowe pąki boję się , że jak przyjdą mrozy to zmarzną , róże też zaczęły puszczać liście a co ważne nie te które kopczykowałam tylko te które jeszcze nie były okopczykowane. Oj ogrodnik to ma zawsze jakieś zmartwienia.Cały czas też chodzi mi po głowie mój przedogródek chciałabym aby zimą też był piekny zielony ale też bym chciała aby latem tam coś kwitło.
Dominika11 09:36, 18 lis 2015

Spoko, będzie dobrze głowa do góry z przedogródkiem też się uporasz u mnie w nocy wiało i lało, a teraz jak na razie strasznie wieje
Miłego dnia
AnnaCh 10:04, 18 lis 2015

Olga, powoli zimą zaplanujesz przedogródek, a na wiosnę wykonasz
Pięknie będzie Tylko wymaga to trochę cierpliwości i czasu.
Mixtoorka 10:29, 18 lis 2015

Tak, potwierdzam- nic nie działa tak dobrze na głowę jak czas Poukłada się, doczytasz i będziesz wiedziała co chcesz a czego nie. Resztę dopytasz. Później ewentualnie będziesz przesadzać jak Ci się wizja zmieni. Dobrze, że zima zaraz- czas na spokojne przeanalizowanie wszystkiego
Malgosik 10:49, 18 lis 2015

podobno świerk Conica choruje
Danusia ich nie poleca
mojej mamie chorują
MirellaB 11:43, 20 lis 2015

Podglądam plany przedogródka i mi się podobają oba Sama stoję przed przedogródkowym dylematem, ale nie chce mi się za niego zabierać, bo chyba mnie przerasta. Może skopiuję Twój?

Moje hortki też mają pąki jak co roku. Nie martw się nic im nie będzie

Świerk Conica nie jest polecany, ale to nie znaczy, żeby go nie mieć. Ja mam trzy i staram się dobrze o nie dbać. Póki co nic im nie jest, ale fakt ciągle trzeba je obserwować i pryskać.
olga80 14:01, 20 lis 2015

Mirelko cieszę się że jesteś. Miło i , że moje plany na przedogródek podobają się Tobie
olga80 19:30, 21 lis 2015

Pracowity dzień dziś miałam. Pomyłam okna w domu, posprzątałam, upiekłam ciasto bounty, zrobiłam sałatkę i zrobiłam domową szyneczkę z szynkowara proszę się częstować

olga80 09:37, 23 lis 2015

W srebrnej odsłonie
dziś u mnie -4 zimno , ale przyjemnie

tak przyjemnie aż by chciało się iść na spacer z kijami a tu zonk uziemiona jestem mały ma anginę i zero wychodzenia na dwór. Bardzo mi go żal bo cierpi i gorączkuje , nocki nie przespane.
iwka 10:55, 23 lis 2015

jaką ty masz odmianę irgi, liści nie gubi na zimę? moja już dawno łysa

a szyneczka mniam, tez kupiłam sobie jakiś czas temu szynkowar, mój ulubiony boczuś robiłam

edit. doczytalam, że angina panuje zdrówka dla malucha